SiolNET. Avtomoto Nasveti
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poln prehitevalni pas avtoceste, prazen vozni: prehiteti po desni ali ne? (video)

1

termometer

Ko smo eno uro spremljali promet na primorski avtocesti proti Kopru, je bil delež vozil na prehitevalnem skoraj enak tistemu na voznem pasu. Je vožnja po desni vedno tudi prehitevanje?

Vozni pasovi na slovenskih avtocestah pogosto samevajo

Zakonodaja je sicer jasna, da stalna vožnja po levem pasu ni dovoljena, toda v zakonsko spornem položaju se lahko znajdejo tudi nič hudega sluteči vozniki na voznem pasu. Ker kolona na levem pasu pogosto vozi pod hitrostno omejitvijo 130 kilometrov na uro, jih začne avtomobil na voznem pasu, ki vozi znotraj omejitve hitrosti, prehitevati po desni strani.

Ali lahko nadaljuje vožnjo po desnem pasu ali se mora prilagoditi koloni na prehitevalnem pasu, ki sicer krši zakon?

Ko kolona vozil na voznem pasu vozi hitreje od kolone na prehitevalnem pasu, to uradno ni prehitevanje

Prehitevanje po desni strani je zakonsko dovoljeno le na ploščadih z več prometnimi pasovi, v katero se razširi vozišče pred cestninsko postajo. Hitrost na tej ploščadi je lahko največ 60 kilometrov na uro.

Če kolona vozil na prometnem pasu zaradi razmer v prometu vozi hitreje od kolone na prehitevalnem pasu, to dejansko ni prehitevanje. To velja le v primeru "prehitevanja" kolone vozil. Kolono po zakonu sestavljajo vsaj tri vozila, ki so na takšni medsebojni razdalji, da sta hitrost in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti.

Posamezno vozilo na voznem pasu se mora prilagoditi koloni na prehitevalnem pasu

Eno ali dve vozili torej po voznem pasu ne smeta voziti hitreje od kolone na prehitevalnem pasu, tudi če ta vozi počasneje od splošne omejitve hitrosti, členi te kolone (avtomobili) pa bi se morali postaviti na vozni pas.

Zakon v 30. členu namreč veleva, da morajo na avtocesti ali hitri cesti z enosmernim prometom vozila voziti po skrajnem desnem voznem pasu, ki ni zaseden z vozili v koloni. Globa za stalno vožnjo po prehitevalnem pasu je 150 evrov.

V realnem vsakdanjem prometu, še posebej ob jutranjih ali popoldanskih prometnih konicah, uradno torej grešijo skoraj vsi. Tako tisti avtomobili, ki v koloni počasi in neprekinjeno vozijo po prehitevalnem pasu, kakor tudi vozila, ki s še dovoljeno hitrostjo svojo pot mimo njih nadaljujejo po voznem pasu.

Je rešitev v strožjem nadzoru policije nad prometnim tokom slovenskih prehitevalnih pasov?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin