SiolNET.
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Urad za varstvo konkurence pritrdil prevzemu Droge Kolinske

4

termometer

Urad za varstvo konkurence je v ponedeljek izdal odločbo, v kateri ne nasprotuje priglašeni koncentraciji družb Atlantic naložbe in Droga Kolinska.

Ugotavlja namreč, da je ta skladna s pravili konkurence, so sporočili iz Istrabenza. S tem je urad pritrdil prevzemu Droge Kolinske s strani hrvaške skupine Atlantic Grupa. Delničarji družbe Istrabenz so na avgustovski skupščini dali soglasje k prodaji družbe Droga Kolinska podjetju Atlantic Naložbe, ki je v lasti Atlantic Grupe. Posel bo predvidoma zaključen do konca leta, Istrabenz pa sredstva potrebuje za poplačilo upnikov v okviru prisilne poravnave.

Celovit nadaljnji razvoj

Vodstvi Istrabenza in Atlantic Grupe sta pogodbo o prodaji Droge Kolinske podpisali 30. junija. Dogovorjena vrednost Droge Kolinske znaša 382 milijonov evrov, prejeta kupnina pa bo zmanjšana za neto finančni dolg Droge Kolinske na dan zaključka posla. Kupnina bo glede na pogodbo izplačana v gotovini, v Istrabenzu pa pričakujejo, da bodo iztržili okoli 235 milijonov evrov.

Predsednik in glavni izvršni direktor Atlantic Grupe Emil Tedeschi je ob podpisu pogodbe dejal, da je Atlantic Grupa vstopila kot strateški partner, z resnim namenom zagotoviti nadaljnji razvoj Droge Kolinske kot celote.

Proizvodne zmogljivosti v Srbiji, BiH in Makedoniji

Po njegovih zagotovilih bo novi lastnik, ki velja za eno največjih in najbolj prodornih hrvaških poslovnih skupin, razvijal vseh pet ključnih proizvodnih linij Droge Kolinske. Družba naj bi tako ohranila ime in proizvodnjo kave, vode in brezalkoholnih pijač, sladkih in slanih prigrizkov in otroške hrane.

Atlantic Grupa proizvodnje obenem po Tedeschijevih zagotovilih nameravajo seliti iz Slovenije, razvijala pa naj bi tudi še druge proizvodne zmogljivosti v Srbiji, BiH in Makedoniji.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin