SiolNET. Trendi Zdravje
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zbudite se in začnite resnično živeti

2

termometer

Manjša potreba po spanju, večja ustvarjalnost, mehko, energetsko pretočno telo in boljša čutnost so le nekateri rezultati, ki jih navajajo tisti, ki so izkusili meditacijo kundalini.

Kundalini je skrivni izvor sile za razumevanje bistva življenja. Pri človeku je energija kundalini na dnu hrbtenice, v trtici. Opisujejo jo kot notranji ogenj s silnim potencialom, kačo, ki spi na dnu hrbtenice in čaka, da nas prebudi v življenje. "Pri večini ljudi je energija kundalini uspavana, ker nam nihče ni pokazal, kako jo aktivirati in uporabljati," pravijo v društvu Bindu, kjer delavnice z meditacijami kundalini vodi 54-letni Bodin, diplomant ameriškega inštituta za kvantno psihologijo, francoske šole clearinga, londonske šole holističnega rebirthinga in intenziva razsvetljenja, ki ima pretok energije kundalini trajno odprt že 20 let.

Ko življenje postane radost bivanja Uspavano energijo je mogoče aktivirati z meditacijo kundalini, ta sproži, da se začne energija iz trtice dvigovati navzgor proti glavi, s čimer se odprejo čakre, ki začnejo delovati z optimalno frekvenco vibracije pretočnega telesa. "Ko se energija kundalini trajno odpre, človek prvič v svojem življenju postane to, kar je. Življenje postane radost bivanja," pojasnjujejo v društvu Bindu in dodajajo, da je mogoče energijo kundalini trajno odpreti v treh mesecih, a za to sta potrebna resno vsakdanje delo in vodja s trajno odprto kundalini energijo.

Prednost tovrstne meditacije je, da gre za aktivno obliko, pri kateri ni treba dolgo časa "le sedeti pri miru in meditirati", ampak se začne s telesno aktivnostjo, skozi katero postopoma preidemo v meditacijo. Traja 60 minut, sestavljajo pa jo štiri faze, vsaka med njimi traja 15 minut. Prve tri spremlja glasba, četrta se izvaja v tišini. V prvi fazi telo 15 minut tresemo od stopal navzgor, pri čemer je pomembno, da se tresenju povsem predamo in dovolimo, da preplavi vse telo. Ples je druga faza, v kateri praznujemo, uživamo, telo premikamo, kakor želimo. V tretji fazi obmirujemo v sedečem položaju in opazujemo, kaj se dogaja v nas. V zadnji fazi ležemo na hrbet in čakamo.

Ključno je varno okolje Glasbo, ki spremlja prve tri faze, je posebej za to obliko meditacije skupaj z nemškim newageevskim inštrumentalistom Deuterjem oblikoval indijski filozof in svetovno znani duhovni učitelj Osho, ki je v svojem življenju opozarjal na zablode zahodnega sveta in poudarjal pomen meditacij za zbujanje energetskih centrov. Meditacijo kundalini lahko načeloma izvajamo sami, a moramo nujno paziti na pravilnost izvedbe, zato v Društvu Bindu svetujejo, naj omenjeno tehniko rajši izvajamo pod vodstvom nekoga, ki ima pretok energije kundalini trajno odprt.

"Tako se bo tudi hitreje aktivirala naša energija. Ta je lahko tudi zelo močna, zato je pomembno, da smo v varnem okolju (brez pohištva oziroma elementov, ob katere bi morda lahko udarili). Še en podatek v prid temu, da meditacijo kundalini rajši izvajajte v skupini, pa je ta, da je energija skupine večja kot energija posameznika, zaradi česar hitreje napredujete." Meditacijo kundalini izvajamo enkrat na dan in gre za varno obliko meditiranja, ki pa, kot ste že opazili, zahteva, če bi želeli v življenje vnesti korenite spremembe, dobršno mero samodiscipline.

"Telo se mi je tako sprostilo, da imam stopalo večje za eno številko" Osem let ima trajno odprt pretok energije kundalini tudi Tadeja, ki je za meditacijo kundalini prvič izvedela pred desetimi leti. Devetintridesetletna prevajalka in novinarka pravi, da lahko potegne mejnik prav v vseh vidikih delovanja pred odprtjem pretoka energije kundalini. Pravi, da je bila prej na nek način uspavana, pa se tega pravzaprav sploh ni zavedala.

"Kundalini te zbudi od znotraj, čutiti začneš svoje telo (organe, kožo, dlake, pore, lase, čutiš, kako ti teče kri po žilah), postaneš čuten, odprt, zaznavaš vse, dotik postane božanski. Telesu se povrne njemu lastna samozavest, ki te rešuje v kritičnih življenjskih razmerah (prometne nesreče, poškodbe ipd.). Telo se mi je tako sprostilo, da imam stopalo večje za eno številko. Kotički ustnic so se mi zavihali navzgor v nekakšen nasmeh. Možgani začnejo delovati na drugačen način. Pojavi se veliko večje razumevanje in drugačna, širša vrsta pomnjenja. Bistveno se izboljša intimno življenje. Za to, da si zadovoljen, ne potrebuješ vzgibov od zunaj. Spim bistveno manj, namesto prejšnjih sedem ur zdaj v povprečju spim tri do štiri ure, veliko bolj sem učinkovita. Šele ko človek odpre energijo kundalini, začne resnično živeti," je prepričana Tadeja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin