Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2011,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 22. 9. 2011, 18.14

8 let

VIDEO: TRX vadba - vaje za stabiliziranje trupa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tokratni sklop je namenjen krepitvi stabilizatorjev trupa, skupini mišic, ki pomagajo pri ohranjanju ravnotežja in so eden glavnih dejavnikov pri razvoju moči ter eksplozivnosti.

Še vedno velja prepričanje, da je za "čokoladice" na trebuhu treba vsak dan trenirati, pa to ni tako. Tudi trening trebušnih mišic je treba načrtovati, mu prilagoditi prehrano in način vadbe. Med posameznimi treningi za trebušne mišice naj mine 48 ur. - vaja 1: Kratki upogib trupa Pri tej vaji je pomembno, da med izvedbo celotne vaje potiskamo roke navzdol, da so trakovi trx popolnoma napeti in da ne dvigujemo spodnjih hrbtnih mišic. Vajo ponovimo dvajsetkrat ali 30 sekund delamo in 30 sekund počivamo.

- vaja 2: Rotacija stoje z visokimi komolci Stabilizatorji trupa so maksimalno vključeni, pazimo na pravilno dihanje, vajo ponavljamo 30 sekund in 30 sekund počivamo.

- vaja 3: Noge do prsi Smo pri vaji, ki je že nadgradnja vaj za stabilizatorje trupa in je prva v skupini visečih (suspended) vaj. To je vaja za napredne, torej tiste, ki osnove TRX že obvladajo. Noge vtaknemo v držala za noge, postavimo se v začetno visečo pozicijo, kar pomeni, da imamo telo zravnano v desko, boke pa poravnane v liniji kolen, ramen in gležnjev. Vaja aktivira stabilizatorje trupa, nožne in ramenske mišice. Na začetku jo izvajate šestkrat, ko bomo imeli več kondicije, jo lahko izvajamo od 20 do 30 sekund, vmes je 30 sekund odmora.

- vaja 4: Noge do prsi z rotacijo Je nadgradnja tretje vaje, le nekoliko težja in primerna za napredne. Za lažje izvajanje lahko poskusite na komolcih, vendar bližnjice tukaj ni.

- vaja 5: Strešica Izhajamo iz začetne viseče pozicije in dvigujemo boke v čim višjo pozicijo. Zadnja pozicija je najvišja točka, ki jo lahko dosežete, začetna pozicija pa je ravna linija. Med vajo maksimalno stiskamo trebušne mišice, zato da poskrbimo za ustrezno stabilizacijo. Vajo izvajamo od 6 ponovitev dalje oziroma od 20 do 30 sekund ponavljanja, sledi obvezni 30-sekundni počitek.

Ne spreglejte