Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
14.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dieta zdrava prehrana

Petek, 19. 4. 2013, 14.32

8 let

Si želite uspešno shujšati?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsaka dieta ima svoja pravila, pa vendar imajo vse diete nekaj skupnih zakonitosti, ki vam jih predstavljamo, če si želite učinkovito shujšati.

Umaknite nezdravo hrano Zakaj bi imeli v svoji bližini hrano, ki vam bo vzbujala skomine? Dieta ni nekaj najlažjega na svetu, zato poskrbite, da doma ne boste imeli hrane, ki ni na vašem jedilniku. Saj veste, ne morete pojesti nečesa, česar ni.

Imejte realne cilje Želja skoraj vsakega, ki je na dieti, je, da bi postal suhec, kar pa ni vedno mogoče. Namesto da si določite točno število kilogramov, ki jih želite doseči, si raje prizadevajte za to, da se bo vaša končna teža gibala okoli vašega indeksa telesne mase, ki si ga lahko izračunate.

Brez gibanja ne gre Ne glede na to, kako zelo si želite shujšati le z dietnim režimom, se bodo trajnejši rezultati pokazali šele, ko se boste tudi gibali, in to veliko. Poiščite učinkovit način gibanja, s katerim boste topili kilograme, pa tudi spodbujali svoj metabolizem, učvrstili svoje kosti in zmanjšali raven stresa.

Požrešnost ni lakota Naučite se razlikovati med napadi požrešnosti in napadi lakote. Če boste razlikovali med željo in potrebo po hrani, boste na dobri poti, da se uprete nedovoljenemu vnosu kalorij, zato je pomembno, da v svoj prehranjevalni režim vnesete red ter začnete ločevati med obroki in prigrizki.

Manjši obroki Poleg tega, da ne jeste vsega, kar bi radi jedli, se morate navaditi tudi na to, da bodo vaši obroki manjši. Imejte v mislih, da lahko želodec v miru prebavi le za dve dlani hrane, zato ga ne preobremenjujte in nehajte jesti takoj, ko začutite prvo sitost. Občutek sitosti se vam bo povrnil tudi, ko se boste navadili jesti v manjših količinah.

Imejte podporo Dieta za seboj skoraj vedno potegne spremembe življenjskega sloga, na katere se je treba navaditi, zato je treba nekatere stvari opustiti in drugim dati priložnost, da najdejo pot do vas. Treba bo opustiti pripravljeno in predelano hrano, izdelke iz bele moke in sladkorja, vnesti v telo več zdravih maščob, piti več vode, poskrbeti za več gibanja in zdrav spanec ter še mnogo drugega. Nekateri ljudje to odlično izpeljejo sami, drugi potrebujejo več spodbude in podpore, ki jo lahko dobijo v družini in med prijatelji, lahko pa si poiščejo še dodatno ekipo, ki jih motivira. To je lahko izbira telesnega trenerja, strokovnjaka za prehrano ali skupina ljudi, ki je vključena v dieto, zapomnite si, da niste sami in da so ljudje, ki vam lahko pomagajo pri hujšanju.

Ne spreglejte