Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 9. 2022,
11.19

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

kolagen v prahu hidroliziran kolagen prehransko dopolnilo kolagen kolagen PR članek

Torek, 13. 9. 2022, 11.19

1 leto, 7 mesecev

Prehransko dopolnilo kolagen, ki dobro deluje na celotno telo

Oglasno sporočilo

Prehransko dopolnilo kolagen "Collagen Powder Blend" podjetja Biostile je odličen način, kako poskrbeti za mladosten videz ter zdrave sklepe in kosti. Gre za učinkovito prehransko dopolnilo s sladili, ki vsebuje pomembne dopolnilne snovi, kot sta kurkumin in gorska smola šilajit.

biostile_prehransko dopolnilo kolagen | Foto:

Kako prehransko dopolnilo kolagen pomaga telesu?

 "Collagen Powder Blend" je edinstveno prehransko dopolnilo s številnimi prednostmi.

Skrbi za pomlajevanje kože na obrazu ter vitalni videz. Dobro dene sklepom, mišicam in kostem, saj zmanjšuje bolečine v teh delih telesa. Hkrati tudi skrbi za prožnost tetiv, ligamentov in ožilja. Pripomore pri prepustnosti črevesja. Ne nazadnje pa dobro dene lasem, ki so zaradi hidroliziranega kolagena lepši in bolj sijoči, ter nohtom, ki postanejo z rednim vnašanjem snovi močnejši in bolj zdravi.

Hidroliziran kolagen v prahu: najbolj učinkovit način vnašanja kolagena

Kolagen je najpogostejša beljakovina v našem telesu. Najdemo ga praktično povsod. V koži, zobeh, dlesnih, deluje kot lepilo in mazivo za sklepe, pomaga pri vidu in še bi lahko naštevali. Nekje do dvajsetega leta starosti se znotraj telesa proizvaja samostojno. Ko smo starejši, pa se proizvodnja kolagena zelo zmanjša. Prav zaradi tega je za zdravo telo in mladosten videz snov treba v telo vnašati dodatno. Najboljši način za to je prehransko dopolnilo kolagen.

Na prvi pogled bi lahko rekli, da je najboljši kolagen tisti, ki ga v telo vnesemo skozi prehrano, ki je bogata z omenjeno snovjo. Na žalost pa telo iz živil ne more izvleči dovolj velike količine – le okrog 30 odstotkov, zato je boljša izbira prehransko dopolnilo kolagen v prahu.

Kolagen v prahu vnesemo neposredno v telo, zato se na celice lažje veže. V primeru, da izberemo hidroliziran kolagen v prahu, pa je absorpcija še toliko večja.

Zakaj je hidroliziran kolagen najbolj učinkovito prehransko dopolnilo?

Postopek, imenovan "hidrolizacija", deluje tako, da skozi proces večje beljakovine razdelimo in pomanjšamo. Tako telo snov tudi lažje absorbira. Posledično se delež absorpcije dvigne na 90 odstotkov.

To seveda tudi pomeni, da je hidroliziran kolagen v prahu najboljši kolagen, ki ga lahko dobi naše telo za tem, ko ga samo (skoraj) neha proizvajati.

biostile_hidroliziran kolagen | Foto:

Kateri je najboljši kolagen? Tisti, ki deluje!

Težko bi rekli, katera oblika hidroliziranega kolagena je za telo najboljša. Nekateri so prepričani, da je to ribji kolagen. Ta naj bi bil najbolj podoben človeškemu. Drugi prisegajo na goveji kolagen. Obstajajo tudi druge vrste. Zagotovo pa bi se vsi lahko strinjali, da je najboljši kolagen tisti, ki dejansko deluje.

Za prehransko dopolnilo "Collagen Powder Blend" lahko to trdimo z gotovostjo. Vsebuje namreč kolagen, ki so ga pridobili iz kar petih različnih virov. Poleg tega se v njem nahajajo tudi dodatne snovi, zaradi katerih deluje še bolje. To so C-vitamin, kurkumin in gorska smola šilajit.

Kolagen v prahu, obogaten z dodatnimi pomožnimi snovmi, je še toliko bolj učinkovit

Kot rečeno, prehransko dopolnilo "Collagen Powder Blend" s kolagenom, pridobljenim iz petih različnih virov, vsebuje tudi dodatne pomožne snovi, zaradi katerih je še učinkovitejše.

Da bi hidroliziran kolagen dobro deloval, potrebuje C-vitamin. To je prva pomožna snov, ki jo najdemo v omenjenem prehranskem dopolnilu. Poleg tega se to lahko pohvali še z dvema naravnima snovema: kurkuminom in gorsko smolo mumio, ki jo imenujemo tudi šilajit. Obe na telo delujeta izjemno dobrodejno.

Kurkumin je močan antioksidant, ki hkrati deluje kot protivnetna snov. Gre za snov, ki jo, kot je pričakovati iz imena, pridobivamo iz kurkume, in še posebej blagodejno vpliva na sklepe, mišice in kosti. Šilajit pa je izjemno redka snov, ki nastaja v visokogorskih sedimentih, jamah in razpokah ter se lahko pohvali z več kot tridesetimi vrstami mineralov. Ta snov je nekoč veljala za dražjo od zlata, saj je izjemno redka.

biostile_najboljši kolagen | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si.

Ne spreglejte