SiolNET. Trendi Zdravje
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Povej mi, kakšen čaj piješ, in povem ti, kako bogat si

1

termometer

Zanimivo je, česa vsega se lotijo v raziskavah in anketah in kaj te nato v obliki izsledkov pokažejo. Kot na primer to, da je stopnja sladkanja čaja povezana z družbenim razredom.

Tisti, pri katerih beležijo manjše dohodke, je večja verjetnost, da si bodo v topel napitek stresli več sladkorja kot tisti z večjimi finančnimi injekcijami. Da to ni le stvar okusa posameznika, temveč da je to povezano tudi z ekonomskim in družbenim statusom, s tem pa tudi z vednostjo in ozaveščenostjo o posledicah uživanja sladkorja, potrjuje anketa, ki jo britanski časnik Independent povzema po navajanjih za živilsko industrijo in tržišče specializirano britansko revijo The Grocer.

Enačba, kot posledica sklepov ankete, s katero so se obrnili na angleško navado pitja čaja, tako pravi: manjši osebni prihodek pomeni več zaužitja več sladkorja v tem toplem napitku. Ljudje nižjega razreda, tisti z nekvalificiranimi poklici, nezaposleni ali z nižjo izobrazbo, tako zaužijejo več sladkorja v čaju, navajajo ugotovitve.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin