SiolNET. Trendi Zdravje
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Posledica športa, o kateri se premalo govori

Oglasno sporočilo

Lepa postava, večja samozavest, boljša koncentracija, kvalitetnejši spanec … Seznam pozitivnih učinkov športa je skoraj neskončen. Če se športa lotimo brez pravega znanja, bomo kaj hitro ugotovili, da obstajajo tudi negativne posledice – med njimi tudi ena, o kateri se ne govori veliko. To je poslabšanje stanja kože.

Spoznajte mlada kineziologa, ki sta to težavo začela opažati tudi pri svojih strankah – in jo uspešno rešila na izjemno preprost način.

Dominatus

Neskončen seznam pozitivnih posledic

Foto: LiparDesign Foto: LiparDesign Naše telo je ustvarjeno za gibanje. S sodobno družbo smo ta občutek izgubili, saj lahko skoraj vse, kar potrebujemo, dobimo s sprehodom (ali kar vožnjo) do trgovine.

Treba se je zavedati prednosti, ki jih s seboj nosi redna telesna aktivnost. Že sama sposobnost, da lahko pri 40, 50 ali 60 letih brez težav pokleknemo in se igramo z našimi otroki ali vnuki, je neprecenljiva.

Gibanje nima pozitivnega učinka le na mišice in sklepe; še bolj pomembno se izraža na celostnemu zdravju telesa in ravnovesju hormonov.

Skratka, pozitivnih posledic je neskončno. Pa negativnih?

Zdravje, lepota, dobro počutje in … problematična koža?

Šport je zares nekaj najboljšega, kar lahko narediš zase.

Večini negativnih posledic, na primer raznim poškodbam, se ni težko izogniti, če vemo, kaj počnemo.

Obstaja pa negativna posledica športa, o kateri se premalo govori.

To je poslabšanje kože. Opazimo lahko …

  • rdečico in razdraženo kožo (običajno zaradi drgnjenja oblačil ob kožo),
  • izsušeno kožo (prepogosto tuširanje, temperaturne razlike),
  • pojavljanje mozoljev in aken (zaradi toplega, vlažnega okolja, ki ga ustvari pot),
  • zamašene pore (če med športanjem nosimo ličila),
  • neenakomerno pigmentacijo in prezgodnje staranje kože.

Dominatus

Se je poslabšanju možno izogniti?

Absolutno!

Tako kot se lahko s pomočjo pravih informacij izognimo poškodbam, se lahko z malo truda popolnoma izognemo tudi poslabšanju stanja in videza kože.

Še več - šport lahko zdravje in izgled kože bistveno izboljša.

Dominatus

Kako zagotoviti, da bo zaradi športa naša koža izgledala bolje, ne slabše?

Odgovor na to vprašanje v članku predstavita mlada kineziologa Dino in Naja, ki sta svojo teorijo potrdila tudi pri svojih strankah osebnega trenerstva.

Foto: LiparDesign Foto: LiparDesign Mlada kineziologa, ki sta našla manjkajoči del sestavljanke

Dino in Naja, prikupen par in ustanovitelja One2Sweat, sta znana po tem, da ne iščeta kratkoročnih, hitrih estetskih rezultatov, temveč strankam pomagata do celostnega in dolgoročnega zdravja, samozavesti in dobrega počutja. Prvi in edini cilj njunega poslanstva je ozavestiti čim več ljudi, kako pravilno in na zdrav način doseči nekakšen cilj - oblikovanje postave, saniranje posledic poškodb in še mnogo več. Pravita, da je za njun uspeh ključna uporaba znanosti in osebnega, individualnega pristopa.

Njuni uspehi že odmevajo po Sloveniji. Med mnogimi drugimi sta pomagala tudi karizmatičnemu igralcu Sebastianu Cavazzi ter izvrstni in simpatični igralki Ajdi Smrekar.

Sebastian pravi: "S pomočjo individualnih treningov pri Dinu v Medicohealth Gym sem v treh mesecih uspel shujšati s 103 na 93 kg."

Foto: Luka Pascal Foto: Luka Pascal
Ajda pa je dodala: "Naja bo prilagodila vaje tvoji konstituciji, sposobnostim, pripravljenosti in te izzivala naprej. Po izobrazbi je še kineziologinja in študentka fizioterapije, kar pomeni, da obvlada telo in prepozna njegove šibkosti."

Foto: Manimal Foto: Manimal

Zaradi slabe kože lahko trpi tudi kakovost treninga

Simpatični par One2sweat je že številnim strankam pomagal do oblikovane postave, boljše kondicije, boljše samozavesti in tudi do okrevanja po poškodbah.

Nekateri so potožili, da se je njihova koža ob rekreativnih dejavnostih poslabšala.

Dominatus

Opazila sta, da se lahko zgodi, da se kljub napredovanju v kondiciji, kljub pridobljenim mišicam in izgubljenim odvečnim kilogramom, počutiš nesamozavestno prav zaradi kože.

Punce so v telovadnici nosile make-up, da bi prikrile mozolje. Nošenje ličil med športom seveda vse skupaj še poslabša in tako se ujameš v začaran krog.

Fantje so ugotovili, da velike mišice ne pomagajo, če imaš nizko samozavest zaradi stanja svoje kože.

"Ko se sekiraš zaradi kože, ko se ne v njej ne počutiš dobro, ko si nesamozavesten … Takrat lahko trpi tudi trening," pravi Dino.

Dominatus

Iskanje kratkoročnih rešitev, ki na dolgi rok škodujejo

"Najinim strankam je celostna skrb za zdravje in počutje zelo pomembna. Veliko truda in trdega dela vložijo v to. Vedela sva, da želijo nekateri tudi za svojo kožo poskrbeti maksimalno, ji dati najboljše," je povedala Naja.

Dino in Naja sta opazila, da se marsikdo težave slabe kože loteva na podoben način, kot športanja - iščejo hitre, kratkoročne rešitve, ki so na dolgi rok dejansko škodljive.

Pri koži so to običajno umetna in agresivna sredstva, ki obljubljajo čudeže, a na dolgi rok kožo uničijo.

"Podobno situacijo lahko srečamo tudi v svetu gibanja," pravita Dino in Naja. "Vsak se lahko odloči postati športni influencer, naredi licenco na 'vikend tečajih' in začne prodajati različne hitre rešitve."

Tako kot se je marsikatera stranka v preteklosti poškodovala zaradi nekvalitetne vadbe ali pa hitro shujšala in se kmalu spet še bolj zredila - tako so si tudi uničili kožo z neprimerno nego.

Prav ta mentaliteta je Dinu in Naji omogočila, da sta ugotovila, kako strankam pomagati tudi do lepše kože.

Tako pri športu kot pri negi kože mora biti na prvem mestu kvaliteta – treba je iskati kvalitetne rešitve, ki imajo blagodejne učinke tudi na dolgi rok. To pa gre pri izdelkih za nego kože običajno z roko v roki z naravnim.

Dominatus

Rešitev?

Rešitev za problematično kožo se je skrivala povsem blizu.

Našla sta jo pri lokalnemu podjetju s čudnim imenom – Karbonoir. To podjetje je na povsem naraven način razvilo nekaj, kar mnogi imenujejo kar "črni čudež".

Gre za naravno, ročno izdelano slovensko milo, ki sta ga Naja in Dino odkrila že pred nekaj časa. Zanj sta se prvič odločila, ker gre za domače milo z naravnimi sestavinami visoke kvalitete. Zvesta uporabnika sta ostala, ker sta na svoji koži opazila pozitivne spremembe.

Dominatus

V upanju, da lahko Kn milo pomaga tudi bolj problematični koži, sta ga priporočala strankam, ki so imele probleme s kožo.

Povratne informacije teh priporočil so šokirale vse.

Kaj pravijo redni uporabniki Karbonoir mila?

Osemnajstletna Maja Šlibar je s pomočjo Kn mila po dolgih letih premagala mozolje.

"Nad milom sem imela velika pričakovanja. Želela sem si, da bi odpravil mozolje. Rekla sem si, da ga bom uporabljala tri mesece, dvakrat na dan.

Preden sem začela z uporabo mila, sem naredila sliko problematičnega predela kože, da sem lahko primerjala, ali je napredek ali ne. Po enem mesecu je bila razlika že več kot očitna in tudi bolečine so bile manjše.

Sedaj po skoraj štirih mesecih uporabe lahko rečem, da ne vem, kdaj sem nazadnje imela tako lepo kožo. Tudi novi mozolji se ne pojavljajo več, le občasno se pojavi kakšen majhen, ki pa hitro izgine.«

Dominatus

Ana Čufer, ena najbolj uspešnih gorskih tekačic pri nas in rekorderka teka na Triglav, je o črnem milu povedala:

"Umivanja brez mila Karbonoir si ne predstavljam več. Zaradi treningov se umivam tudi po dvakrat na dan in vsa ostala mila so mi kožo izsušila. Imela sem tudi precej problemov z mozolji po hrbtu. Odkar uporabljam to milo, se mi je koža vidno izboljšala in ne potrebujem več dodatnih izdelkov za nego kože. Uporabim ga tudi za britje. In dejstvo, da je vegansko in zero waste – to je še pika na i.  Tega mila ne zamenjam več za drugega."

Dominatus

Kn črno milo že navdušuje tudi drugod po Evropi. Janet iz Madžarske je o milu povedala:

Dominatus "Že po prvem tednu sem opazila spektakularne spremembe –  moj obraz se je res popolnoma spremenil.

Zmanjšala se je srbečica, rdeče pikice, mozolji in vnete lise so postale vse manjše in niso se več pojavljale nove. Po umivanju z milom je koža mehka in svilnata, ni izsušena.

Tudi mož je rekel, da sem prav druga – da kar žarim."

Še ne poznate podjetja Karbonoir?

Podjetje je po treh letih od odkritja neverjetnih učinkovin tega črnega mila pridobilo preko sto tisoč uporabnikov po Evropi in postaja eno najhitreje rastočih mladih podjetij v regiji. Tudi trgovinske verige Slovenije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Italije (in drugje po Evropi) so prepoznale potencial in jih na svoje police uvrstili na več kot tisoč fizičnih lokacijah.

V Sloveniji boste to milo našli v DM drogerijah, večjih Mercator poslovalnicah, Sanolaborjih in še marsikje; še lažje pa boste informacije zbrali neposredno na spletni strani Karbonoir, kjer lahko povsem enostavno oddate tudi naročilo s hitro in varno dostavo na dom.

David Udovič in Larisa Smrekar, direktorja podjetja David Udovič in Larisa Smrekar, direktorja podjetja

Kdaj je torej najboljši čas, da sprejmete odločitev in naredite nekaj dobrega za svojo kožo?

Ocenite sami - ta trenutek pa lahko za 10% popust na spletni strani uporabite tudi kodo SIOL10.

Naročilo lahko opravite v spletni trgovini Karbonoir na povezavi: karbonoir.si/milo


Naročnik oglasne vsebine je Karbonoir d.o.o..

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin