Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
14.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 20. 8. 2013, 14.28

8 let

Napake pri zajtrku, zaradi katerih se redite

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zajtrk da, vendar so pomembni kakovostni izdelki, ki bodo vaše telo poživili s pravim jutranjim odmerkom vitalnosti. Pazite se pasti, zaradi katerih se lahko celo zredite.

Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva, ampak samo če je uravnotežen in zdrav. Izogibajte se nepotrebnim vnosom sladkorja in maščob. Pazite na količine in preverite, katero hrano morate črtati s svojega jutranjega jedilnika.

Naj se vaše jutro tudi jeseni začne s pravilnim vnosom zdrave energije.

Pomarančni sok Dan začnite s sveže iztisnjenim pomarančnim sokom. Nikar ne nasedajte kupljenim sokovom, ki so polni nezdravih dodatkov in sladkorja. Če se vam ne ljubi stiskati pomaranče, pojejte celo.

Pomembno: agrume vedno jemo samostojno in jih ne mešamo z drugim sadjem.

Odločen ne rogljičkom in krofom ... Najbolj priljubljen in najhitrejši zajtrk je kava s sladkim rogljičkom. Takšen obrok je težek, masten in presladek. Raje si privoščite polnozrnat kos kruha ali nekaj polnozrnatih krekerjev. Če vam zjutraj diši nekaj sladkega, na kruh namažite med ali domačo in manj sladkano marmelado.

Zapomnite si: rogljički in drugo sladko pecivo imajo zelo visok glikemični indeks, v krvi se poviša količina glukoze, zaradi česar trebušna slinavka začne izločati več inzulina. Posledično se redimo, postanemo bolj utrujeni in zelo kmalu tudi lačni.

Kakšno kavo pijete? Če imate radi kavo in je postala vaš vsakodnevni ritual, ki vam pomaga, da se zjutraj lažje zbudite, ni to nič hudega. Kava sama po sebi ne redi in je zato ni treba črtati s svojega jedilnika. Bodite pa previdni pri sladkanju (najboljše je, če se sladkorju popolnoma odpoveste) in uporabi mleka ali smetane. Z bogatimi mlečnimi dodatki bo vaša kava postala prava kalorična bomba. Če ne prenesete črne kave, vanjo vmešajte nekaj kapljic posnetega mleka, poskusite tudi riževo ali sojino mleko, s kavo se ujema tudi ovseno mleko.

Oreščki da, vendar zmerno Oreščki so lahko idealno dopolnilo zajtrku, vendar pazite, da ne boste pretiravali. Strokovnjaki opozarjajo, da je dovolj samo ena pest oreščkov na dan. Lahko jih vmešate v svoje kosmiče z jogurtom, lahko jih pojeste tudi samostojno v kombinaciji s suhim sadjem.

Pomembno: če imate težave z zakisanostjo telesa, so za vas primerni samo mandeljni, ki delujejo bazično.

Načrtujte obroke Če je hrana zdrava, še ne pomeni, da jo lahko pojeste v neomejenih količinah, zato tudi pri zdravih sestavinah pazite na zmernost. Načrtujte svoje obroke, če imate težave s čezmerno težo, za začetek preštejte zaužite kalorije.

V službi se izogibajte avtomatom s hrano! So vabljivi, ampak njihova vsebina je ponavadi zelo nezdrava. Avtomati s hrano ne smejo postati vaš glavni vir prehrane, namenjeni so res samo nujnim primerom.

Ne spreglejte