Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2024,
12.31

Osveženo pred

1 mesec

Vsebino omogoča ORTOIMPLANT DENTAL SPA, D. O. O.

Natisni članek

noad zobozdravnik zdravje zob in ustne votline vsadek implantanti zobje Ortoimplant Dental Spa advertorial

Ponedeljek, 18. 3. 2024, 12.31

1 mesec

Koliko vas lahko stane izguba enega zoba?

Vsebino omogoča ORTOIMPLANT DENTAL SPA, D. O. O.
Ortoimplant, SMT dent | Foto ORTOIMPLANT DENTAL SPA

Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA

Znani zobozdravnik trdi, da ima izguba zoba posledice, ki lahko povzročijo vrsto težav, če niso pravočasno sanirane.

Dandanes so dostopne številne učinkovite rešitve za osebe, ki jim manjka en ali več zob. Obstaja splošno mišljenje, da izguba zoba ni problematična, posebej če ne vpliva na estetski videz. Vendar zobozdravnik Zdenko Trampuš z zagrebške klinike Ortoimplant Dental Spa meni nasprotno.

"Moderna stomatologija lahko reši vse težave z zobmi. Morda se ne zavedamo, koliko nas lahko izguba zgolj enega zoba 'stane' v smislu oralnega zdravja in kakovosti življenja," pravi Trampuš.

ORTOIMPLANT DENTAL SPA V ŽIVO

Marca je strokovna ekipa Ortoimplant Dental Spa z vami v živo na Kmetijsko-obrtnem sejmu, ki bo od 22. do 24. marca na hipodromu v Komendi. Tam vam bodo v živo lahko odgovorili na vprašanja in razblinili morebitne dvome.

Ortoimplant, SMT dent | Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA

Neprijetne posledice izgube zob

Zobozdravnik Trampuš meni, da nekaterih posledic izgube zob lahko ne opazimo dlje časa, dokler se ne pojavi večja škoda. Zato je pomembno, da čim prej zdravimo izgubo enega ali več zob.

"Poleg vidnih estetskih problemov, ki lahko vplivajo na samozavest, imajo zobje pomembno vlogo pri govoru. Izguba zob lahko povzroči spremembe pri izgovarjavi določenih zvokov," poudarja Trampuš. Izguba zoba lahko oteži žvečenje hrane, povzroči pa tudi pomikanje sosednjih zob, zaradi česar se odnosi med zobmi porušijo, kar povzroči slabši videz zobnega niza. Najbolj neprijetna posledica izgube zob je umik čeljustne kosti.

"Žal mnogi pacienti odlagajo obisk zobozdravnika po izgubi zoba, zaradi česar se lahko pojavi znatna resorpcija kosti," pove Trampuš. "Na kliniko redno prihajajo pacienti, ki so pred desetimi leti izgubili enega ali več zob, zaradi česar se jim je kost na tem mestu umaknila. Vendar tudi za takšne primere obstajajo sodobne rešitve," pravi zobozdravnik, ki je specializiran za najtežje primere brezzobosti. Trampuš meni, da danes ni pacienta, ki mu zahvaljujoč vsadkom ne bi bilo mogoče vgraditi fiksne proteze.

Ortoimplant Dental Spa vas obdaruje za veliko noč!

Izkoristite najboljšo priložnost za novi nasmeh! Ortoimplant Dental Spa namreč podarja ekskluzivni velikonočni popust za metode ALL-on-4, Zygoma All-on-4 ter za pterigoidne in subperiostalne vsadke!

Ekskluzivni velikonočni popust lahko pridobite s prijavo na brezplačni prvi pregled od 27. februarja do 31. marca 2024. Po pregledu boste dobili neobvezujočo finančno ponudbo.

Prijavite se že danes, ker je marca število terminov za prvi pregled omejeno.

Kot naravni zobje

Vsadki so nadomestki zobne korenine iz titana, estetsko in funkcionalno izpopolnjeni, skoraj enaki naravnim zobem. Pacientom, ki so izgubili vse zobe, vsadki omogočajo zamenjavo nefunkcionalnih mobilnih protez s fiksnimi.

Ortoimplant, SMT dent | Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA

Zobozdravnik Zdenko Trampuš je že na začetku svoje kariere prepoznal pomanjkljivosti klasičnih protez. Postal je prvi hrvaški zobozdravnik, ki je uvedel metodo All-on-4, hitro rešitev za brezzobost s štirimi vsadki. "Ta metoda omogoča pacientu, da takoj po operaciji dobi začasno in funkcionalno rešitev, trajno rešitev pa mu bodo vgradili v nekaj mesecih," pravi.

Poleg omenjene metode Trampuš uporablja tudi vsadke Zygoma. Ti so revolucionarna rešitev za paciente, ki so povsem izgubili kost zgornje čeljusti. Dostopni so tudi pterigoidni vsadki, ki uporabijo preostalo čeljustno kost kot sidrišče za vsadek, in subperiostalni individualizirani vsadki, kjer titanov okvir postavijo na spodnjo čeljust s pomočjo titanovih vijakov.

Ortoimplant | Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA Foto: ORTOIMPLANT DENTAL SPA

Vse za dobro počutje pacienta

Da bi bili posegi vgradnje vsadka za pacienta čim ugodnejši, si je zobozdravnik Trampuš zamislil integrirani Dental SPA.

V njegovi kliniki Ortoimplant Dental Spa se trudijo za dobro počutje pacienta s skrbjo za ambient, od sproščujoče glasbe ob prihodu ter vse do aromaterapije in limfne drenaže pred prihodom v ordinacijo.

Čim hitrejše okrevanje pacienta dosežejo z raznovrstnimi dental-spa tretmaji, kot so limfna drenaža, magnetoterapija, avtotransfuzija krvi, obogatena z ozonom, in intravenozne suplementacije.

Poleg tega pacientu zagotavljajo popolno udobje s pomočjo potencirane intravezne analgosedacije, saj je Trampuševa klinika registrirana za anesteziologijo. Tako lahko pacient med posegom zaspi in se zbudi s sproščenim nasmehom.

Butična stomatološka izkušnja, spa tretmaji, ki pomagajo pri okrevanju in dobrem počutju, najsodobnejše metode ter edinstvena stomatološka storitev – vse to vas čaka na kliniki Ortoimplant Dental Spa.

Rezervirajte termin za prvi brezplačni pregled s klicem na telefon +385994803700 ali izpolnite obrazec na spletni strani klinike.

Ne spreglejte