Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2014,
13.51

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 27. 3. 2014, 13.51

8 let, 5 mesecev

Katerih sestavin se je treba pri preparatih za lase izogibati in katere je dobro uporabiti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ko izbiramo preparate za lase, je nekaj sestavin, ki se jim je bolje izogibati, saj so zdravju škodljive. Najbolje pa je, da uporabljamo naravne izdelke.

Vedno je dobro izbrati kozmetične izdelke, ki ne vsebujejo parabena in drugih petrolatov, zdravju škodljivih sintetičnih olj, pridobljenih na osnovi naftnih derivatov.

Sestavine, ki se jim je treba izogibati V šamponih, ki zagotavljajo sijaj las, se velikokrat pojavijo rakotvorne sestavine, kot so dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) in trietanolamin (TEA), ki pa jih zaradi lahkega prehoda skozi kožo v telo povezujejo tudi z boleznimi jeter, ledvic in težavami želodca.

Naftni derivat polietilen vinil acetat kopolimer, ki je škodljiv za pljuča, se pogosto pojavlja v gelih in lakih za lase.

Geli za lase, ki se v trenutku posušijo in učvrstijo lase, največkrat vsebujejo izopropanol ali izopropilni alkohol, ki z las odstranjuje naravno vlažnost. Zaradi tega se lasje izsušijo. Te sestavine lahko povzročijo glavobole, vrtoglavice in slabost.

V regeneratorjih za lase, zaradi katerih so ti mehkejši, na etiketi o sestavi velikokrat preberemo, da vsebujejo tudi stearalkonium klorid, ki lahko povzroča alergijske reakcije.

Ne spreglejte