Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
8.24

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

buča buče

Nedelja, 3. 11. 2013, 8.24

1 leto, 7 mesecev

Buče za boljše razpoloženje in napeto kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Buča je zelo hranljiva zelenjava, ki jo nevede zanemarjamo ter si s tem delamo veliko škodo, saj je nizkokalorična zelenjava, polna antioksidantov, vitaminov in mineralov.

Naravni diuretik Buča je naravni diuretik in bi jo morali jesti ljudje, ki imajo probleme z vnetjem sečil, vnetjem ledvic, mehurja in žolčnika ter problematično prostato.

Dietna hrana Buča ima velik odstotek vode (do 95 %) in zelo nizko raven maščob, zato je dobra pri vseh dietah. Energijska vrednost buče je približno 28 kcal na 100 gramov.

Za trdne kosti Poleg tega je v buči tudi veliko vitaminov in mineralov: C, E, B5, magnezij, kalij in alfa-karoten. Magnezij normalizira delovanje srca in krepi imunski sistem ter kosti. Vitamin B5 pa telesu pomaga pri soočanju s stresom in uravnavanju hormonskega delovanja. Buča vsebuje veliko beta-karotena, provitamina A, ki se v telesu pretvori v vitamin A. Ker je beta-karoten antioksidant, popravlja škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, in krepi imunski sistem.

Izboljšanje razpoloženja Bučna semena so bogata z aminokislino triptofan, eno izmed življenjsko pomembnih aminokislin, ki je organizem ne proizvaja sam. Aminokisline so pomembne pri proizvodnji serotonina, enega od glavnih akterjev, ko gre za naše dobro razpoloženje in občutek sreče. Peščica praženih bučnih semen lahko pomaga, da lepše gledamo na svet.

Vir proteinov Bučna semena so tudi bogat vir proteinov, saj nam 35 gramov bučnih semen zagotovi približno 17 % naših dnevnih potreb po proteinih.

Buče imajo dovolj karotina, da dobijo prikupno oranžno barvo, poleg tega pa karotin pomaga preprečevati prezgodnje staranje ter bolezni srca in ožilja.

Buče po naporni vadbi Ste kdaj slišali, da so banane odličen sadež po telesni vadbi? Izkazalo se je, da ima skodelica kuhane buče več kalija kot pa banane: 564 mg za bučo in 422 mg za banano.

Kalij pomaga pri vzpostavljanju ravnovesja elektrolitov v telesu po hudem treningu in ohranja mišice, da delujejo po svojih najboljših močeh.

Buče za boljši imunski sistem in napeto kožo Buče imajo visoko vsebnost vitamina C, ki pomaga varovati imunski sistem in spodbuja tvorbo kolagena v koži za lep sijaj ter elastičnost.

Naravna maska za obraz Zmešajte majhno bučo s 4 žlicami jogurta in 4 žlicami medu. Uporabite to zmes na obrazu in jo pustite delovati 10 minut, nato sperite obraz. Vaša koža bo mehka in gladka.

Ne spreglejte