Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 2. 2013,
9.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 27. 2. 2013, 9.43

8 let, 1 mesec

Acai jagode, popolna prehrana, hitrejše bo tudi zdravljenje mačka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sijoči črni plodovi, ki rastejo na palmah, so močen antioksidant s številnimi koristmi za zdravje. Acai jagode zaradi bogastva, ki ga nosijo v sebi, poimenujejo tudi superživilo.

Acai jagode so močen antioksidant, bogate so s kalijem, vitamini skupine B in vitaminom E, maščobnimi kislinami omega 3, aminokislinami, ogljikovimi hidrati in minerali ter vlakninami. Uravnavajo telesno težo, zvišujejo energijo in koncentracijo, izboljšujejo prebavo, krepijo imunski sistem in srce, pomagajo pri razstrupljevanju telesa, boljšem videzu kože, za zdrave lase in oči, zmanjšujejo znake staranja in raven holesterola ter izboljšajo spanec. Južnoameriški plodovi zmanjšujejo tudi možnosti za nastanek rakavih obolenj.

Črni okrogli plodovi, ki spominjajo na grozdje, čeprav so malce manjši in manj mesnati, rastejo na visokih palmah v Južni Ameriki. V Braziliji, kjer acai palme najbolje uspevajo, se njeni plodovi v različnih količinah pojavljajo v nekoliko manj kot petdesetih odstotkih jedi. V Evropi smo blagodejne učinke acai jagod spoznali pred desetimi leti, v zadnjem času pa so kot superživilo postale pravi hit.

Razstrupljanje Acai jagode so učinkovite pri razstrupljanju telesa. Izboljšujejo tudi prekrvavitev in nas napolnijo z energijo. Najboljše so od julija do decembra, ko zorijo. Pripravimo si jih lahko v različnih oblikah, kot pire, sok ali smuti. Na voljo je več različnih izdelkov, najdete lahko kaše, sirup, kapsule, prah in celo energetske napitke iz teh superplodov.

Superjagode za hujšanje Acai jagode vsebujejo ogromno količino antioksidantov, ki v telesu odganjajo proste radikale, kar pa ima poleg pomembnih zdravstvenih učinkov lahko tudi posledice pri telesni teži. Prosti radikali namreč upočasnjujejo presnovo in tako zadržujejo kilograme, ki jih superjagode topijo. A lepotne učinke acai jagod je mogoče razumeti bolj kot prijeten stranski dodatek snovi, ki razstruplja telo in izboljšuje počutje. Zmanjševale naj bi tudi apetit.

Uporaba Čudežne jagode, zmlete v prah, zaužijte v jutranjem smutiju. Lahko jih dodate tudi soku, kosmičem in drugim jedem. Če plodov ne želite vključiti v svojo prehrano, se lahko odločite za kapsule.

Prvi učinki superhrane naj bi se začeli poznati po treh tednih uporabe, poleg naštetih blagodejnih učinkov acai jagode zmanjšujejo tudi podočnjake, pripomogle pa naj bi tudi k rasti mišic in celo k hitrejšemu premagovanju mačka.

Pomembna pozitivna lastnost acai jagod je zagotovo tudi zviševanje energije, ki jo bomo v spomladanskem času še kako potrebovali. Pa tudi sicer je mogoče z uživanjem južnoameriških plodov lažje premagovati vse delovne in življenjske napore.

Ne spreglejte