Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 11. 2015,
11.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Siol.net

Foto: Ana Kovač

Natisni članek

Ustvarimo boljši svet Lidl Slovenija advertorial

Petek, 13. 11. 2015, 11.29

2 meseca, 2 tedna

Vesele nogice: donacija podjetij P&G in Lidl Slovenija

Bogata popotnica za prihodnost: donacija v vrednosti 20 tisoč evrov za Vesele nogice

Siol.net

Foto: Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Društvo Vesele nogice te dni praznuje - podjetji P&G in Lidl Slovenija sta jim namreč namenili donacijo v vrednosti 20 tisoč evrov ter tako polepšali življenje številnim družinam.

Rezultat skupne dobrodelne akcije podjetij P&G in Lidl Slovenija, ki je potekala od 8. oktobra in 4. novembra v vseh Lidlovih prodajalnah po Sloveniji, je bil izjemen. Akcija je potekala tako, da so v tem obdobju del izkupička od prodaje izdelkov P&G namenili v dobrodelne namene. Donacijo v skupni vrednosti 20 tisoč evrov so podelili društvu Društvo Vesele nogice. Del donacije je društvo prejelo v denarju, del donacije pa v obliki izdelkov P&G, in sicer so družine obdarili s pralnimi praški in plenicami.

Če ste v tem obdobju v Lidlovih trgovinah kupovali izdelke znamke P&G, ste tudi vi prispevali k izjemnemu izkupičku akcije.

Društvo Vesele nogice bo s tem denarjem lahko delno pokrilo stroške zaposlitve terapevtov in začelo odpirati terapevtske regijske centre. Del donacije pa je društvo prejelo v obliki izdelkov P&G, in sicer so družine obdarili s pralnimi praški in plenicami.

Največja donacija v štirih letih delovanja društva

Spomenka Valušnik pred ogromnim kupom plenic, s katerimi bodo razbremenili številne družine, ki jim društvo pomaga. | Foto: Spomenka Valušnik pred ogromnim kupom plenic, s katerimi bodo razbremenili številne družine, ki jim društvo pomaga.

"To je največja donacija, ki smo jo dobili v štirih letih. Izkazano zaupanje podjetij P&G in Lidl Slovenija nam zelo veliko pomeni in nam daje dodaten zagon. Tudi druga podjetja bodo tako spoznala, da smo vredni zaupanja," je ob predaji donacije v prostorih društva Vesele nogice povedala predsednica društva Spomenka Valušnik in predstavnicama donatorjev predala simbolično darilo – umetnini, ki ju je narisala njihova prostovoljka.

Vsi otroci si zaslužijo brezskrbno otroštvo, njihovi izjemni starši pa boljše življenje

Vsi otroci zaslužijo enake možnosti za razvoj, brezskrbno otroštvo, njihovi izjemni starši pa boljše življenje, je prepričana Tatjana Čadež, vodja programa P&G pri Orbico Slovenija. | Foto: Vsi otroci zaslužijo enake možnosti za razvoj, brezskrbno otroštvo, njihovi izjemni starši pa boljše življenje, je prepričana Tatjana Čadež, vodja programa P&G pri Orbico Slovenija.

"Z izkupičkom akcije smo zelo zadovoljni in veseli smo, da lahko na tak način pomagamo otrokom s posebnimi potrebami h kakovostnejšemu življenju. Verjamemo, da si vsi otroci zaslužijo enake možnosti za razvoj, brezskrbno otroštvo, boljše življenje pa tudi njihovi izjemni starši," je povedala vodja programa P&G pri Orbico Slovenija Tatjana Čadež.

S pomočjo donacije do terapevtskih centrov

 | Foto:

"S trajnostnim konceptom 'Ustvarimo boljši svet' sodelujemo pri številnih družbeno odgovornih projektih in izredno veseli smo, kadar nam poslovni partnerji, kot je podjetje P&G, ponudijo, da bi skupaj ustvarili neko dobro zgodbo," je povedala Tina Cipot, predstavnica za odnose z javnostmi pri Lidlu Slovenija.

Vsem, ki bodo uporabljali enega od terapevtskih centrov, ki jih bo društvo v kratkem odprlo povsod po Sloveniji, je zaželela mirnejše življenje in še hitrejši napredek otrok ter čim manj stresnih dni.

Kako je biti mama otroka s posebnimi potrebami?

Biti starš otroka s posebnimi potrebami je zelo težka preizkušnja. | Foto: Biti starš otroka s posebnimi potrebami je zelo težka preizkušnja.

Biti starš otroka s posebnimi potrebami je zelo težka preizkušnja. "Pričakuješ zdravega otroka, potem pa se zgodi nekaj nepričakovanega in ne moreš domov, saj moraš ostati v bolnišnici. Šteješ dneve, minute, v prvih trenutkih celo sekunde in vsako uro si hvaležen, ker je preživel. Najprej en dan, nato dva, potem tri dni. Prvo leto se nas večina sprašuje, zakaj ravno jaz. Potem se nas večina hitro strezni in utrdi. Mogoče smo včasih videti zelo trdi, ampak nismo, ker smo v bistvu borci," je o posebnem starševstvu povedala Spomenka Valušnik, mama šestletne Naje, ki zaradi najtežje oblike cerebralne paralize ne govori, ne hodi in se ne hrani sama, vendar napreduje – tudi zato, ker so uvedli dodatne terapije.

"Ko bomo odprli terapevtske regijske centre po Sloveniji, bodo terapije logistično dostopnejše. Prvega bomo kmalu odprli pri nas v Laškem," je še povedala Spomenka Valušnik. Centri bodo staršem ponujali terapevtske obravnave – najprej nevrofizioterapijo, ki je na začetku tudi najnujnejša, pozneje pa bodo v ekipo vključili delovne terapevte, logopede, socialne pedagoge in tiflo pedagoge.

Društvo Vesele nogice je društvo za pomoč otrokom z zaostankom v razvoju na različnih področjih. Ustanovitelji društva so starši otrok s cerebralno paralizo ali z drugimi razvojnimi zaostanki, ki so se za ustanovitev društva odločili, da svojim otrokom zagotovijo čim več dodatne pomoči, si med seboj izmenjujejo informacije in poskrbijo za finančno šibke družine.

V okviru društva se pretakajo informacije, družabnosti in prijateljstva

 | Foto:

Starši so bili ob novici, da bo društvo prejelo tako bogato donacijo, povsem presenečeni. "Nismo navajeni tako izdatnih donacij. Ta pomoč nam zelo veliko pomeni," je bila ob predaji navdušena Alenka Lekšan, mamica skoraj desetletne Tie, ki potrebuje popolno vsakodnevno oskrbo.

"Društvo nam pomaga finančno – s terapijami, z dodatki pri vozičku, medicinskimi pripomočki, predvsem pa je pomembna podporna skupina. Starši se družimo in pogovarjamo ter si izmenjujemo informacije. Hkrati pa poskrbimo, da se družijo tudi otroci, ki si sicer ne morejo poiskati družbe," je še opisala pomemben vidik življenja družine z otrokom s posebnimi potrebami.

Z donacijo P&G in Lidla Slovenija so vrata prvega terapevtskega regijskega centra tako rekoč skoraj odprta. Konec novembra bo terapevtka v Laškem namreč že začela delati.

 Podpornik rubrike Ustvarimo boljši svet je podjetje Lidl Slovenija

Ne spreglejte