Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
16. 8. 2013,
14.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 16. 8. 2013, 14.42

8 let, 5 mesecev

Zdravo telo za zdravo revolucijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ameriška jogistka in aktivistka Sri Louise se bo o zdravem telesu za revolucijo pogovarjala z Dušanom Semoličem, ki se v organizaciji Vibra in Mreže sodobnega plesa pojavlja v vlogi mentorja taj čija.

Plesne delavnice Vibra, ki bodo onkraj trdnim meja odprle raznoliki svet plesnih tehnik, bodo med 24. in 30. avgustom. K plesni pobudi, ki je namenjena različnim starostnim skupinam in predznanju, se je s svojim programom pridružila tudi Mreža sodobnega plesa.

Prva delavnica ameriške jogistke in aktivistke Sri Louise Razstrupljanje kapitalizma, ki je del vznemirljivega plesno-gibalnega programa, se je danes, 16. avgusta, zaključila s Lousinim predavanjem Occupy Oakland.

Sri Louise jogo razume kot kolonizirano prakso, ki se lahko spopada z izločevanjem vedenjskih toksinov, ki, če ostajajo ponotranjeni, vzdržujejo naše zadovoljstvo s kapitalizmom. Lousin pristop je usmerjen k raziskovanju dolgoletnega rasnega privilegija in predsodkov ter sledenju, kako to inkultracijo hranimo v telesu. Imperialistično telo tako ni le nacionalna država, temveč tudi psihološka perspektiva posameznika. Zato vaditeljica joge razstrupljanja kapitalizma začenja pri posamezniku, z gibom, usmerjenostjo v telo, prepredeno s tovrstnimi izkušnjami, vzorci, okoliščinami in konteksti.

Svoja izhodišča in stališča bo na pogovoru 17. avgusta ob 19.30 uri v parku Tivoliju (pod MGLC) pod naslovom Zdravo telo za revolucijo soočila s predsednikom Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušanom Semoličem, ki se bo v okviru plesnih delavnic pojavil v vlogi mentorja taj čija.

Razprava med gibalcem se bo ob 20.30 nadaljevala s Semoličevo delavnico taj čija.

O socialni koreografiji V nedeljo, 18. avgusta, bo med 13.30 in 15.30 v KUD Baobab predavanje Michaela Klëina. Irski koreograf, kurator in producent številnih gostujočih produkcij, instalacij in dogodkov se bo v delavnici socialne koreografije osredotočil na razumevanje koreografije kot prakse, ki je pomembna tudi za družbene in politične procese.

Koreografija kot ''estetika spremembe'' zadeva delovanje in upravljanje vzorcev, dinamik in ekologij: koreografij živečega. Zato Klëin pravi, da bi lahko razmišljali kot o reševanju in predelavi utopičnih, a kljub temu realnih družbenih odnosov.

Ne spreglejte