Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Deja Crnović

Ponedeljek,
10. 1. 2011,
16.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 1. 2011, 16.39

8 let

Zavod Maribor 2012 še vedno brez generalnega direktorja

Deja Crnović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V petek programski svet ni potrdil nobenega kandidata, projekt evropskega mesta kulture pa je še vedno brez finančne konstrukcije.

Programski svet, ki ga sicer vodi Tomaž Pandur, v petek ni potrdil niti dosedanjega vršilca dolžnosti generalnega direktorja zavoda Vladimirja Rukavine niti drugega kandidata Igorja Teršarja, ki sta bila v ožjem izboru. Ker generalnega direktorja zavoda Maribor 2012, ki bedi nad organizacijo dogodkov v okviru Evropskega mesta kulture 2012, imenuje mestni svet MO Maribor, nam na zavodu Maribor 2012 petkove odločitve niso želeli komentirati. Kot nam je povedal njihov predstavnik za stike z javnostmi, Uroš Mencinger, je programski svet zavoda "sprejel le sklep o tem, da ne izda pozitivnega mnenja nobenemu od predlaganih kandidatov. Te svoje odločitve niso dolžni pojasnjevati, zato namestnik predsednika programskega sveta Ivo Vajgl danes ni dajal pojasnil, predsednik Tomaž Pandur pa je odsoten, saj je trenutno v Madridu".

Čeprav člani programskega sveta molčijo, se morda eden od razlogov za neimenovanje dosedanjega vršilca dolžnosti skriva v odgovoru Mitje Čandra v intervjuju za Dnevnikov Objektiv, ko je dejal, da na mestu generalnega direktorja sicer vidi oba kandidata, ne vidi pa možnosti, da bi bil Vladimir Rukavina hkrati direktor Narodnega doma in zavoda Maribor 2012. "Biti direktor dveh tako velikih inštitucij je mogoče samo v Mariboru."

Kot nam je povedal Mencinger, se programska ekipa trenutno intenzivno ukvarja s programskimi sklopi in vso programsko shemo, še vedno pa ostaja največja težava , da leto pred začetkom še vedno niso znani natančni finančni okvirji projekta Maribor 2012, s tem pa tudi ni znano, koliko denarja bo na voljo zanj.

Programska ekipa je iz že prijavljenih programov pripravila nove programske sklope: Urbane brazde, Ključi mesta, Življenje na dotik in MAKS/Terminal 12. Za zadnjega se stvari še dodatno zapletajo, saj je povezan z nastankom multimedijskega centra Maks, za katerega pa Maribor še ni dobil zelene luči.

Ne spreglejte