SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Scali Nibelunški prstan v zgolj tednu dni

4

termometer

V milanski Scali bodo v sklopu Wagnerjevega leta v manj kot tednu dni izvedli skladateljevo slovito tetralogijo Nibelunški prstan.

Glasbeni maraton bo uvedlo delo Rensko zlato v izvedbi orkestra Scale. V torek bo na vrsti Valkira, v četrtek Siegfried, v soboto pa sledi veliki finale s Somrakom bogov. Taktirko bo vihtel Daniel Barenboim.

Wagnerjevo tetralogijo so v Scali sicer večkrat izvedli v isti sezoni, v istem tednu, kot si je izvedbo dela zamišljal tudi Wagner, pa so to nazadnje storili leta 1938 pod taktirko Clemensa Kraussa. Za ogled koncertov je na voljo zgolj še nekaj vstopnic, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Richard Wagner (1813-1883) je bil v osnovni usmeritvi romantik, odprl pa je poti k novi glasbi in atonalnosti. V letošnjem letu, ki so ga poimenovali tudi Wagnerjevo leto, po vsem svetu z različnimi prireditvami obeležujejo okrogli jubilej. Žarometi bodo še posebej usmerjeni v vsakoletni festival v Bayreuthu, kjer je skladatelj za svoja dela ob pomoči Ludvika II. Bavarskega zgradil operno hišo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin