Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2008,
16.02

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 3. 10. 2008, 16.02

8 let, 1 mesec

V rumenem okvirju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Uredništvi revij National Geographic Junior in National Geographic Slovenija sta junija znova povabili bralce k sodelovanju v fotografskih natečajih. Najboljše bodo na ogled v SEM-u.

Zmagovalne fotografije in fotografije, uvrščene v ožji izbor, bodo na ogled v prostorih Slovenskega etnografskega muzeja od odprtja razstave (9. oktobra ob 17. uri) do dobrodelne dražbe razstavljenih fotografij (22. oktobra ob 19. uri).

V Sloveniji smo prvi izvedli tak natečaj Fotografski natečaj revije National Geographic Junior je prvi otroški natečaj, ki ga je National Geographic organiziral kjer koli na svetu, in je popolnoma slovenska zamisel. Ideja je vzbudila veliko pozornosti in dobila posnemovalce v drugih lokalnih uredništvih revije National Geographic Junior, lani pa prvič prerasla v mednarodni fotografski natečaj za otroke, ki ga razpisuje, koordinira in organizira društvo National Geographic Society.

Tekmovanje poteka v treh kategorijah: Ljudje, Pokrajina in Živali V Sloveniji natečaj za bralce revije National Geographic Junior poteka že četrto leto zapored. Mladi raziskovalci in pustolovci letos tekmujejo v treh kategorijah: Ljudje, Pokrajina in Živali.

Natečaj je del mednarodnega natečaja National Geographic Natečaj revije National Geographic Slovenija, ki letos poteka tretjič, je od samega začetka del mednarodnega fotografskega natečaja National Geographica. Avtorji fotografij se vsako leto preizkusijo v treh kategorijah. Letos so to Ljudje, Kraji in Narava.

Strokovna žirija bo izbrala najboljše fotografije za razstavo Strokovna žirija, ki jo sestavljajo fotografa Arne Hodalič in Barbara Čeferin ter odgovorna urednika revij Irena Cerar (National Geographic Junior) in dr. Miha Kovač (National Geographic Slovenija), bo v nekaj dneh izbrala fotografije za skupno razstavo najboljših del, ki so prispela na oba natečaja.

Glavna nagrada bo potovanje v Washington Fotografije zmagovalcev iz vseh držav, v katerih potekajo podobni natečaji, bosta ocenjevali še mednarodni žiriji. Avtorji del, ki bodo zmagala na lokalnih natečajih, se bodo potegovali za glavno nagrado – potovanje v Washington, na sedež društva National Geographic Society.

Denar, zbran na dražbi, bodo dali ljubljanski porodnišnici Ob koncu razstave bo dobrodelna dražba razstavljenih fotografij. Zbrani denar (lani je bilo to 15.000 evrov) bo namenjen ljubljanskemu Ultrazvočnemu društvu za nakup računalniško podprtega kardiotokografa (CTG) za ljubljansko porodnišnico. Založba Rokus Klett, izdajateljica slovenskih izdaj revij National Geographic, bo v sklad prispevala vsoto, enako vrednosti najdražje prodane fotografije.

Pri organizaciji razstave sodelujejo National Geographic Slovenija, National Geographic Junior, Slovenski etnografski muzej ter Galerija Fotografija, ki tudi organizira dražbo.

Ne spreglejte