Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 3. 2009,
12.32

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 20. 3. 2009, 12.32

8 let, 4 mesece

Umrl je Damijan Cavazza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dan po praznovanju 36. rojstnega dne je umrl scenograf in kostumograf Damijan Cavazza, so potrdili v ljubljanski Drami.

Cavazza je nazadnje kot scenograf z Dramo sodeloval pri predstavi Bostonska naveza, ki jo režira njegov oče Boris Cavazza. Predstava po besedilu Davida Mameta bo premiero doživela 27. marca. Damijan je po navedbah spletnega portala 24ur.com v četrtek z bratom dvojčkom Sebastijanom Cavazzo praznoval 36. rojstni dan. Damijan Cavazza se je rodil 19. marca 1973 v Kranju. Kot scenograf in kostumograf je največ sodeloval z ljubljansko Dramo, Gledališčem Koper in Slovenskim mladinskim gledališčem. Iz SNG Drama Ljubljana so posredovali še natančnejše podatke o projektih, pri katerih je v njihovi hiši sodeloval Damijan Cavazza. Bil je asistent scenografa pri predstavi Jess Borgeson-Adam Long-Daniel Singerjevih Zbranih delih Williama Shakespeara (okrajšano), uprizorjenih v sezoni 1998/99 v Mali drami.

Ustvarjal je tudi glasbo Kot samostojni scenograf je mladi Cavazza sooblikoval predstave Vita & Virginia Eileen Atkins (1999/2000 Mala drama), Tri verzije življenja Yasmine Reza (2002/03 Mala drama), Molierove Scapinove zvijače (2004/05), Prerekanja Juliana Barnesa (2007/08 Mala drama) in še rojevajočo se predstavo Bostonska naveza Davida Mameta (2008/09 Mala drama). Pri Treh verzijah življenja se je podpisal tudi kot avtor glasbe.

Na 7. festivalu slovenskega filma leta 2004 pa je Damijan Cavazza prejel nagrado vesna za scenografijo v omnibusu Desperado Tonic. Za scenografijo za ta film so bili nagrajeni še Andraž Trkman, Vasja Kokelj, Mateja Medvedič in Pepi Sekulič.

Tretja tragedija družine Cavazza Damijan in njegov dvojček Sebastian sta imela starejšega brata, Kristjana, ki je umrl, ko se je ponesrečil na prizorišču snemanja videospota. Njihova mati in nekdanja žena Borisa Cavazze, Aleksandra, pa je umrla za rakom.

Ne spreglejte