Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 10. 2023,
12.32

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33

Natisni članek

Avtomobili glasbenik smrt

Četrtek, 5. 10. 2023, 12.32

7 mesecev

Umrl je član znane slovenske skupine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,33
skupina Avtomobili | Basist skupine Avtomobili David Šuligoj na skrajno desni. Od leve proti desni si sledijo še Marko Vuksanović, Boštjan Andrejc, Lucijan Kodermac in Mirko Vuksanović. (Fotografija je iz leta 2009) | Foto Mediaspeed

Basist skupine Avtomobili David Šuligoj na skrajno desni. Od leve proti desni si sledijo še Marko Vuksanović, Boštjan Andrejc, Lucijan Kodermac in Mirko Vuksanović. (Fotografija je iz leta 2009)

Foto: Mediaspeed

Umrl je basist David Šuligoj, ki ga mnogi poznajo kot člana priljubljene zasedbe Avtomobili, so na družbenem omrežju sporočili preostali člani skupine.

Novico, da je umrl član zasedbe Avtomobili in njen basist David Šuligoj, so na družbenem omrežju Facebook sporočili člani skupine, ki so ob fotografiji dodali zapis: "Zbogom, David ..."

Za časnik Delo je pevec in ustanovni član pop-rock skupine Marko Vuksanović potrdil, da je basist skupine Šuligoj umrl ponoči po hudi in kratkotrajni bolezni.

V komentarjih so se pokojnega glasbenika spomnili številni oboževalci skupine. Glasbeno skupino Avtomobili sta leta 1982 v Novi Gorici ustanovila brata Marko in Mirko Vuksanović. Zasedbi se je basist David pridružil naknadno. Večji uspeh je skupina, v kateri se je zamenjalo kar nekaj članov, požela predvsem v osemdesetih letih, v svoji karieri pa so izdali dvanajst plošč, zadnjo z naslovom Sijaj leta 2022. Nastopali so tako v Sloveniji kot tudi v tujini, predvsem v državah nekdanje skupne države.

Skupina Avtomobili na koncertu: v zadnji zasedbi so bili poleg Marka in Mirka Vuksanoviča ter Šuligoja še Boštjan Andrejc Bushy in David Morgan. | Foto: Mediaspeed Skupina Avtomobili na koncertu: v zadnji zasedbi so bili poleg Marka in Mirka Vuksanoviča ter Šuligoja še Boštjan Andrejc Bushy in David Morgan. Foto: Mediaspeed

V letih 1994 in 1996 je zasedba Avtomobili prejela nagrado zlati petelin za najboljšo slovensko rock skupino.

Angus Cloud
Trendi Znan je vzrok smrti mladega igralca
Avgust Ipavec
Novice Umrl je duhovnik in skladatelj Avgust Ipavec
Ne spreglejte