Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
30. 1. 2019,
11.14

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Natisni članek

Jussie Smollett Imperij napad

Sreda, 30. 1. 2019, 11.14

5 let, 2 meseca

TV-zvezdnik žrtev rasističnega in homofobnega napada #video

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

1

Jussie Smollett | Jussie je leta 2015 javno priznal, da je gej. | Foto Getty Images

Jussie je leta 2015 javno priznal, da je gej.

Foto: Getty Images

Igralca in zvezdnika serije Imperij Jussieja Smolletta sta napadla dva moška, ga zmerjala z rasističnimi in homofobnimi opazkami, pretepla ter se drla, da je to država MAGA.

Jussie Smollett je bil žrtev hudega napada dveh moških, ki sta se med napadom drla, da je to država MAGA. MAGA je kratica za Trumpov slogan "Make America Great Again" oziroma Naredimo Ameriko spet veliko.

Policija iz Chicaga, kjer se je zgodil napad na igralca, je potrdila informacije in dodala, da še zbirajo dodatne podatke.

Zvezdnika sta pretepla in nanj zlila neznano tekočino

Zvezdnika serije Imperij, ki jo lahko gledamo tudi pri nas, so napadli v torek zgodaj zjutraj, okrog 2. ure, ko se je po poletu iz New Yorka odpravil po hrano. Jussie je povedal, da sta do njega pristopila dva belopolta moška v smučarskih maskah ter ga zmerjala z rasističnimi in homofobnimi opazkami. Nato sta ga začela pretepati ter nanj celo zlila neznano tekočino. Med pretepanjem je eden od napadalcev okrog njegovega vratu ovil vrv.

Jussieju se je uspelo otresti moških, ki sta kmalu zbežala s prizorišča. Šel je v bolnišnico, iz katere so ga naslednje jutro že odpustili.

Tudi v seriji Imperij igra geja, kar mnogi močno podpirajo, češ da na malih ekranih redko vidimo temnopolte geje. | Foto: Getty Images Tudi v seriji Imperij igra geja, kar mnogi močno podpirajo, češ da na malih ekranih redko vidimo temnopolte geje. Foto: Getty Images

Policija bo napad obravnavala kot zločin iz sovraštva

Chicaška policija se je zadeve lotila zelo resno, napad bo obravnavala kot zločin iz sovraštva. "Preiskovalci trenutno pregledujejo nadzorne kamere, zbirajo informacije očividcev in se pripravljajo na temeljito preiskavo," so sporočili.

Odzvali so se tudi Jussiejevi soigralci in sodelavci pri seriji Imperij, ki so dejali, da so globoko užaloščeni zaradi tega, kar se mu je zgodilo. "Pošiljamo mu vso ljubezen, vemo, da je močan, skupaj pa bomo dosegli pravico. Celoten studio in produkcija mu stojita ob strani."

Jussie je marca 2015 javno, v oddaji Ellen DeGeneres priznal, da je gej. Homoseksualec je tudi lik, ki ga igra v seriji Imperij.

Preverite še:

Michael Jackson
Trendi Šokantni dokumentarec, ki Michaela Jacksona obtožuje zlorab otrok #video
R. Kelly
Trendi Dokončen padec zloglasnega pevca? #video
Chris Brown
Trendi Pevec o domnevnem posilstvu: Ta p**sica laže #video
Ne spreglejte