Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 10. 2009,
12.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 10. 2009, 12.13

8 let

Stihovizije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kulturni center Delavski Dom v Zagorju ob Savi, v petek, ob 19.30 uri, vabi na Stihovizije. Program se bo odvijal na poti od avle, prek gledališke do steklene dvorane Delavskega doma.

Preplet glasbe, besede in slike

Stihovizije sestavljata na videz dve nezdružljivi umetnostni zvrsti. Zbirka pesmi z naslovom Okruški večera/Ostanki spomina, avtorja Rudija Medveda in risbe ter slike akademskega slikarja Nikolaja Beera z naslovom Ostanki spomina/Okruški večera.

Poleg predstavitve pesmi in likovnih del na razstavi v avli Delavskega doma, bo dogodek dopolnjeval še dramski igralec Polde Bibič, ki bo pesniške verze pretopil v poezijo. Melodijo tem pa bodo na dogodku dodali Chris Eckman, skupina Orlek, pevki Irena Vrčkovnik in Neva Marn.

Rudi Medved, Nikolaj Beer in Juri Tori

Rudi Medved, direktor kulturnega centra je dogodek opisal: Ko se besede, glasba in slike prepletejo tako močno, da so slike uglasbene in pesniško naslikane, se rodi pesniško gledališče. Zamisel za tokratno prvo odrsko postavitev pesniškega gledališča se je porodila ob izdaji zbirke Okruški Večera/Ostanki spomina. Posebej za to priložnost je slikar Nikolaj Beer pripravil 18 slik in risb, ki z motivi orišejo pesmi Rudija Medveda. Knjigi je priložena zgoščenka s 13 pesmimi iz zbirke, ki jih pripoveduje Polde Bibič ob glasbeni spremljavi, ki jo je v tamen pripravil skladatelj in glasbenik Juri Tore.

Ustvarjanje za širok krog ljubiteljev umetnosti

Projekt Stihovizija so si avtorji zamislili kot stalno postavitev na odru Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. S tem želi Rudi Medved z ostalimi snovalci pesniškega gledališča k sodelovanju pritegniti in povabiti tudi druge pesnike in umetnike tako iz Slovenije kot tudi iz tujine. S tovrstnimi predstavitvami želijo svoje ustvarjanje približati in predstaviti čim širšemu krogu ljubiteljev umetnosti; poezije, glasbe, likovne umetnosti, dramske igre …

Ne spreglejte