Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 2. 2014,
17.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rak bolezen zdravje

Torek, 11. 2. 2014, 17.31

8 let

Steffanio iskreno o boju z rakom (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred nekaj dnevi je odjeknila vesela novica. Nekdanji član zasedbe Game Over Steffanio je zmagal v boju s težko boleznijo. Steffanio je iskreno delil ne le svojo izkušnjo, pač pa tudi dobre nasvete.

Steffanio je pred slabim letom izvedel za svojo diagnozo. Zbolel je za rakom in kot verjetno vsi je tudi on prve dni preživel v depresiji, potem pa je prišel čas streznitve. "Odločil sem se, da se bom boril in da bom zmagal. Mislim, da je bil to moj prvi korak k zmagi," nam je iskreno zaupal Štef, kot ga kličejo prijatelji.

V oddaji O na Planet TV je Steffanio zaupal tudi to, da je med zdravljenjem, zdravnikom je povsem zaupal, posegel tudi po alternativni medicini. "Če bi klasična in alternativna medicina hodili z roko v roki, bi bilo bolezni precej manj. Navdušen sem nad tem, kako dobro mi je na primer dela Breussova dieta, kako se je med njo moje telo spremenilo. Vsakomur jo priporočam, saj sem recimo na telesu opazil številne spremembe, med drugim tudi to, da je moja koža postajala vse mlajša, z njo pa sem se tudi dobro pripravil na kemoterapijo. Med zdravljenjem sem uporabil tudi hašiševo olje, ki mi je zelo pomagalo, a čeprav se nekateri trudijo, da bi ga v Sloveniji legalizirali, jim za zdaj to še ni uspelo," je povedal Steffanio, ki je premagal hudiča v sebi, kot je poimenoval bolezen.

"Nikoli nisem rekel, da imam raka, te besede nisem uporabil. Ves čas sem razmišljal pozitivno, mislim, da je to veliko pripomoglo k ozdravljenju. Svojo pozitivno energijo sem poskušal, ko sem bil dovolj močan, deliti tudi med druge in veseli me, da so jo sprejeli, saj so skozi moje oči razmišljali veliko bolj pozitivno," še pove Štef, ki mu je ves čas bolezni ob strani stala mama in mu pomagala. "Moram se ji zahvaliti, tako kot osebju v bolnišnici. Postali smo kot neke vrste druščina. Sam se še nisem povsem zavedel, da sem zdrav, a ko bo prišel ta čas, bom seveda to tudi samemu sebi primerno nagradil," je še povedal Steffanio.

Ne spreglejte