Simona Dimic bo odslej skrbela za konje in jahače

Nekdanja vodja kabineta Boruta Pahorja Simona Dimic je včeraj postala generalna sekretarka Konjeniške zveze Slovenije. Gre za plačano funkcijo, ne bo redno zaposlena, temveč bo delala po pogodbi.

1 / 4

Foto: Matej Leskovšek , Matjaž Rušt , Klemen Korenjak , Arhiv Financ

2 / 4

Foto: Matej Leskovšek , Matjaž Rušt , Klemen Korenjak , Arhiv Financ

3 / 4

Foto: Matej Leskovšek , Matjaž Rušt , Klemen Korenjak , Arhiv Financ

4 / 4

Foto: Matej Leskovšek , Matjaž Rušt , Klemen Korenjak , Arhiv Financ

Prejšnji teden v torek je vodenje Konjeniške zveze Slovenije prevzel odvetnik Jožef Klavdij Novak. Gre za odvetnika pri grosupeljski odvetniški pisarni Čeferin. V sporočilu za javnost je minuli teden konjeniška zveza zapisala, da je "vsesplošen športnik in ljubitelj konj med drugim tudi aktivni tekmovalec v preskakovanju ovir s konji".

Zamenjal je dozdajšnjega predsednika Bogomirja Vnučca, ki je bil v mandatu 2000–2004 poslanec Stranke mladih Slovenije (SMS), tik pred koncem mandata pa je prestopil med poslance SDS. Leta 2010 je bil kandidat SDS za župana Radovljice.

Kaj bo počela Simona Dimic Na predlog novega predsednika Jožefa Klavdija Novaka je bila včeraj za generalno sekretarko zveze imenovana Simona Dimic. Čeprav je to profesionalna funkcija, na zvezi ne bo redno zaposlena, temveč pogodbeno.

Njene zadolžitve na zvezi bodo: - predstavljanje Konjeniške zveze Slovenije pri Olimpijskem komiteju Slovenije, kjer ima zveza dva glasova, in prijavljanje na njihove razpise, - pridobivanje sponzorjev in marketinške dejavnosti.

Simona Dimic se na naše klice še ni odzvala. Ko dobimo njen odziv, ga bomo nemudoma objavili.

Zakaj je predsednik izbral Simono Dimic?

Novi predsednik konjeniške zveze Jožef Klavdij Novak je potrdil, da je Simono Dimic izbral za generalno sekretarko. Meni, da bo Dimičeva, tako je zapisal v elektronskem sporočilu, lahko kakovostno izpolnjevala naloge generalnega sekretarja, "saj je na svojih preteklih funkcijah opravljala organizacijske in druge še bolj zahtevne naloge".

Simona Dimic in Jožef Klavdij Novak se sicer poznata že dlje časa.

Novak je Dimičevo zastopal v tožbi proti državi, potem ko je morala ta zaradi afere s hišo v Murglah zapustiti kabinet takratnega predsednika vlade Boruta Pahorja. Dimičeva je pred delovnim sodiščem od države in kabineta predsednika vlade zahtevala plačilo 11.773 evrov odpravnine, ki ji je pripadala po pogodbi. S tožbo je uspela.

Po Pahorju k Lovšetu, nato na svoje in k Čeferinom

Pozneje se je Simona Dimic zaposlila v Diners klubu Slovenija. Ko je slovenski Diners prevzela hrvaška podružnica Erste bank, je skupaj s Tomažom Lovšetom iz podjetja odšla tudi Dimičeva.

Septembra 2013 je Dimičeva postala samostojna podjetnica in posluje kot S.D. poslovno svetovanje, Simona Dimic s.p. Prvega junija letos je Simona Dimic postala sodelavka odvetniške pisarne Čeferin.

VSE AFERE SIMONE DIMIC

Simona Dimic je bila kot vodja kabineta takratnega predsednika vlade Boruta Pahorja magnet za afere. Najprej se je začelo z njenim dragim oblačenjem, ki nikakor ni bilo premo sorazmerno z njenimi prihodki. Nadaljevalo se je z očitki, da je vlada za polete v tujino najemala podjetje njenega partnerja Romana Horvata. Afera Celovški dvori jo je odnesla z vladnega dvora Vrhunec obtožb o zlorabi funkcije se je zgodil, ko se je razvedelo, da delavci Vegrada obnavljajo njeno hišo v Murglah z materialom, namenjenim Celovškim dvorom. Z obnovo hiše se je še dodatno zapletlo, ko se je razvedelo, kakšno posojilo je dobila. Pri državni banki NLB je s svojo plačo 4.400 evrov bruto za obdobje 30 let dobila posojilo 350 tisoč evrov. Enak znesek za enako dobo odplačevanja je prav tako pri državni NLB prejel njen oče, ki je bil takrat star 70 let. Mediji so ta teden poročali, da so prav zaradi teh dveh posojil obtoženi zlorabe položaja zaradi neupravičene odobritve posojila trije nekdanji člani uprave NLB Draško Veselinovič, Miran Vičič in Matej Narat. Dimičeva je neprijetna vprašanja novinarjev o obnovi hiše želela utišati s tem, da bi pokazala vse račune, ki jih je prejela od izvajalcev. S tem namenom je novinarje povabila v svoj kabinet, po dva novinarja naenkrat. Pokazala je zgolj fakture za objavljena dela, ne pa tudi plačanih računov. Dan pozneje je odstopila. Zaradi nje naj bi letalo redne linije poletelo uro in pol prezgodaj Kot vodja kabineta predsednika vlade Boruta Pahorja je bila Simona Dimic obtožena tudi, da je zlorabila uradni položaj, ko je zaposlila Anico Mileno Brooks, ker naj ne bi imela nostrificirane diplome, kar je bil pogoj za zaposlitev. Dimičeva je bila letos pravnomočno oproščena. Junija 2010 je komisija za preprečevanje korupcije ugotovila korupcijo pri oddaji javnega naročila, ko državna institucija ni izločila nepopolnega ponudnika, temveč ga je celo izbrala – to naj bi bil Tomaž Kastelic, stric Simone Dimic, kot je ugotovil KPK. Decembra 2008 naj bi letalo Adrie Airways na redni liniji iz Bruslja poletelo uro in pol prej kot načrtovano, ker naj bi se Dimičevi mudilo na koncert Tonyja Cetinskega. V Adrii Airways so to zanikali in sporočili, da je moralo letalo na popravilo.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano