Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 5. 2015,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 2. 5. 2015, 8.11

8 let

"Punčka je!" Kate Middleton je rodila, George je dobil sestrico. (foto in video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanci so se danes razveselili princeske. Novico so iz Kensingtonske palače sporočili na družbenem omrežju Twitter. "Punčka je!" so zapisali in sporočili še, da se mati in deklica počutita dobro.

Deklica se je rodila ob 8.34 uri po krajevnem času in je tehtala 3.714 gramov. 32-letni William je vojvodinji Kate ves čas poroda stal ob strani tako kot ob rojstvu sina, princa Georgea. Po rojstvu drugega otroka si bo vzel dva tedna očetovskega dopusta.

Bratec obiskal sestrico in mamo Princ William je svojega sina, skoraj dveletnega Georgea, kmalu po porodu prinesel v porodnišnico, kjer sta obiskala mamo in novo članico kraljeve družine. Kot poročajo angleški mediji, je princ George začudeno gledal množico kamer in fotografov, preden je v porodnišnici obiskal svojo sestrico.

Kate in princeska sta že doma Le nekaj ur po porodu je Kate v spremstvu Williama zapustila bolnišnico in javnosti predstavila novo članico kraljeve družine. Družina bo prve dni po prihodu nove članice preživela v svoji londonski rezidenci v Kensingtonski palači, nato pa se bo preselila na svoj dom v Anmer Hallu v Norfolku.

Bo deklici ime Diana? William in Kate vse do poroda nista vedela, ali bo njun prvorojenec George dobil sestrico ali bratca. Otrokovega imena verjetno ne bodo razkrili nekaj dni. Ko se je rodil George, so njegovo ime sporočili dva dni pozneje. Na angleških stavnicah najbolje kaže imenom Alice in Charlotte, visoko sta tudi imeni Elizabeta in Viktorija. Nekateri na Otoku pa ugibajo, ali bosta William in Kate princesko poimenovala po princesi Diani, Williamovi materi, ki je leta 1997 umrla v avtomobilski nesreči v Parizu.

Četrta v vrsti za prestol Nova članica kraljeve družine je četrta v vrsti za britansko krono, za bratom Georgeom, dedkom princem Charlesom, in očetom, princem Williamom. Za njo - peti v vrsti - pa je Williamov brat, princ Harry.

Tudi princeska se je tako kot George rodila v zasebnem krilu porodnišnice St. Mary v središču Londona. Zdravniško ekipo ob porodu je vodil Guy Thorpe-Beeston, ki velja za ginekologa kraljeve družine.

Časovnica druge nosečnosti Kate Middleton

8. september 2014

21. oktober 2014

25. november 2014

Začetek decembra 2014

25. december 2014

19. januar 2015

12. februar 2015

10. marec 2015

12. marec 2015

28. marec 2015

Ne spreglejte