Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
19.27

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

3

Natisni članek

princ Philip

Petek, 19. 2. 2021, 19.27

3 leta, 2 meseca

Princ Filip naj bi ostal v bolnišnici do prihodnjega tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,58

3

princ Phillip | Foto Reuters

Foto: Reuters

Britanski princ Filip, 99-letni mož kraljice Elizabete II., ki so ga v torek zvečer zaradi slabega počutja prepeljali v bolnišnico v Londonu, bo v njej verjetno ostal do prihodnjega tedna, so danes povedali neimenovani viri v Buckinghamski palači.

Princ Philip je v zasebni bolnišnici kralja Edvarda II., kjer naj bi po pričakovanjih ostal do prihodnjega tedna, so omenjeni viri povedali francoski tiskovni agenciji AFP in britanskemu BBC. BBC poroča, da v bolnišnici ostaja na opazovanju po posvetu s svojim zdravnikom, ki ravna izjemno pazljivo, navaja STA.

V bolnišnici naj ne bi bil zaradi novega koronavirusa

Dodali so, da je princ "dobre volje", medtem ko podrobnosti o njegovem zdravstvenem stanju še niso objavili, a naj ne bi bilo povezav z novim koronavirusom. Iz Buckinghamske palače so v sredo sporočili le, da so ga v bolnišnico prepeljali po nasvetu zdravnikov iz preventivnih razlogov, poroča STA.

Kraljica medtem ostaja na gradu Windsor, kamor se je par umaknil med pandemijo in kjer živi bolj ali manj v samoizolaciji. Princ in kraljica sta bila januarja cepljena s prvim odmerkom cepiva proti koronavirusu.

Princ Filip se je leta 2017 upokojil in prenehal opravljati javne dolžnosti. Leta 2019 se je pojavil v medijih, ko jo je odnesel brez poškodb v prometni nesreči, v kateri je poškodoval dva človeka v bližini Sandringhama. Kasneje se je odrekel vozniškemu dovoljenju.

Od takrat se je le redko pojavil v javnosti. Lani so pred njegovim rojstnim dnevom objavili skupno fotografijo s kraljico. Tokratna hospitalizacija je sicer znova vzbudila skrbi glede zdravja princa Filipa, ki bo junija dopolnil sto let. (STA)

princ Phillip
Trendi Britanski princ Filip zaradi slabega počutja v bolnišnici
princ Harry, Meghan Markle
Trendi Princ Harry in Meghan sta se odpovedala še zadnjim kraljevim dolžnostim
 
Ne spreglejte