SiolNET. Trendi Svet znanih
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predstava Duohtar pod mus! bo doživela že 150. ponovitev

4

termometer

 | Foto:
Koprodukcija Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica in Gledališča Koper Duohtar pod mus! Iztoka Mlakarja, bo doživela 150. ponovitev. Predstavo si je ogledalo okoli 50.000 gledalcev.

Predstava Duohtar pod mus!, ki jo režira Vito Taufer, je bila v Kopru premierno uprizorjena 23. maja 2007, 4. oktobra istega leta pa še v Novi Gorici. Obe primorski gledališči z njo žanjeta velike uspehe, saj so gostovanja po Sloveniji razprodana.

Žlahtna komedija po izboru občinstva

Prav tako je bila koprodukcija na lanskih Dnevih komedije v Celju razglašena za žlahtno komedijo po izboru občinstva, Mlakar pa je z vlogo Sganarela prejel naziv žlahtni komedijant. Poleg tega je Douhtar pod mus! dobil nagrado občinstva za najboljšo predstavo na 38. tednu slovenske drame v Kranju, se pohvalijo v novogoriškem gledališču.

Pri nastanku predstave so poleg Mlakarja in Tauferja sodelovali še scenograf in kostumograf Damijan Cavazza, oblikovalec luči Samo Oblokar ter igralci Urška Bradaška, Gregor Zorc, Boris Cavazza, Lara Komar, Ylenia Zobec, Teja Glažar in Gorazd Žilavec.

V igri nastopa tudi Instrumentalni trio, ki ga sestavljajo Anže Vrabec, David Šuligoj in Roman Kobal. Kasneje se je Borisu Cavazzi v vlogi Geronta pridružil Renato Jenček, kot pianist v instrumentalnem triu pa je Vrabca nadomestil David Trebižan.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin