Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 9. 2011,
13.52

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 9. 2011, 13.52

8 let, 3 mesece

Placido Domingo se po osmih letih vrača na Hrvaško

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sloviti španski tenorist Placido Domingo bo 21. oktobra 2011 ob spremljavi zagrebških filharmonikov, sopranistk Angel Blue in Micaela Oeste ter pop pevca Tonyja Cetinskega nastopil v zagrebški Areni.

Hrvaški mediji dogodek oglašujejo kot kulturni dogodek sezone, pevec, še posebej znan kot član Treh tenorjev in izvajalec kar 130 opernih vlog, pa naj bi program sestavil prav posebej za hrvaško občinstvo. Zanimivo je, da se 70-letni Domingo na Hrvaško vrača po osmih letih, odkar se ji je zaradi zapleta z izplačilom honorarja in posledične uvrstitve Hrvaške na črno listo na veliko izogibal. Glede na dejstvo, da Domingo izvede le deset gala koncertov letno, ima nastop pri sosedih še toliko večjo vrednost. Po besedah organizatorjev, agencije Nobilo in Cetinskega je Domingo tokrat izbiral med Bangkokom in Zagrebom in se za slednjega odločil verjetno zaradi bližine Londona, kjer ga 27. oktobra čaka naslednji koncert.

Vzroki za izogibanje Hrvaški Placido Domingo je na Hrvaškem, in sicer v puljski Areni, nazadnje nastopil julija 2003. Koncert je bil zaradi finančnih zapletov do zadnjega trenutka vprašljiv, a se je slavni tenor iz spoštovanja do občinstva vseeno odločil za nastop. Kot poročajo hrvaški mediji, Želimir Čabraja in njegova agencija Aplauz nista spoštovala finančnega dogovora, zato naj bi se Španec "Lijepe naše" izogibal v velikem loku. Po zagotovilih švedskega podjetja Viva Art Sweden, ki zastopa Domingove interese, so organizatorji pevcu izplačali le 55 odstotokov dogovorjenega honorarja, ki naj bi v celoti znašal 342 tisoč dolarjev. Koliko je Španec zahteval za zagrebški koncert, za zdaj še ni znano, je pa znano, da je zaradi negativnih izkušenj iz preteklosti del dogovorjenega honorarja zahteval vnaprej.

Brez posebnih zahtev Placido Domingo razen želje po vrhunski akustiki, osvetljavi in sceni, posebnih zahtev ni imel, morda le to, da ga na letališču pričaka limuzina.

Za koncert, ki bo 21. oktobra v zagrebški Areni, je v prodaji deset tisoč vstopnic po ceni od 49 do 185 evrov za VIP-ložo.

Ne spreglejte