Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 3. 2008,
14.08

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 3. 2008, 14.08

8 let, 4 mesece

Objavljeni razpisi za vodje treh zavodov s področja kulture

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ministrstvo za kulturo je objavilo razpise za vodje treh zavodov s področja kulture.

Ministrstvo išče direktorja Slovenske filharmonije, ravnatelja Slovenskega narodnega gledališča Drama Ljubljana in direktorja Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Razpisi se iztečejo 28. marca. Za direktorja Slovenske filharmonije se lahko prijavijo kandidati z najmanj univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo in najmanj petimi leti delovnih izkušenj. Ostali pogoji so poznavanje področja dela zavoda, sposobnost organiziranja in vodenja dela, aktivno znanje slovenskega jezika ter znanje dveh svetovnih jezikov, od tega vsaj enega na višji ravni. Kandidat mora k prijavi priložiti vizijo poslovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

Za ravnatelja SNG Drama Ljubljana bo imenovan kandidat, ki ima univerzitetno izobrazbo umetniške ali humanistične smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj s področja dela zavoda, sposobnost organiziranja in vodenja dela v kolektivu, aktivno obvlada slovenski jezik ter izkazuje znanje dveh svetovnih jezikov, od tega vsaj enega na višji ravni. K prijavi na razpis je treba priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

Za direktorja SNG Maribor se lahko prijavijo kandidati, ki imajo univerzitetno ali visoko strokovno izobrazbo, najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih delovnih mestih in poznajo področja dejavnosti zavoda. Pogoji so še aktivno znanje slovenskega jezika, znanje najmanj enega svetovnega jezika na višji ravni in znanje najmanj drugega svetovnega jezika na osnovni ravni ter sposobnost za organiziranje in vodenje. Tudi na ta razpis je treba priložiti program delovanja zavoda v prihodnjih petih letih.

Minister za kulturo bo vodje omenjenih javnih zavodov imenoval za obdobje petih let. Direktorja Slovenske filharmonije in ravnatelja SNG Drama Ljubljana bo imenoval po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda, direktorja SNG Maribor pa po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta zavoda ter pristojnega organa lokalne skupnosti, piše v razpisih, ki so objavljeni v Uradnem listu RS.

Prijave na razpise zbirajo na naslovu Ministrstvo za kulturo, Maistrova 10, 1000 Ljubljana ali na elektronskem naslovu ministrstva gp.mk@gov.si.

Ne spreglejte