Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 10. 2011,
8.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 10. 2011, 8.17

8 let

Nina Maurovič Blatnik: Resničnostne šove močno odsvetuje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Se je še spominjate? Leta 2007 je bila Nina stanovalka v hiši Big brother. Mamica sedemletnega sinčka Klemna ima danes resno službo na televiziji, obenem pa se še vedno intenzivno ukvarja s glasbo.

Nina se je v glasbenih krogih gibala že v letih, preden je postala mamica in se udeležila resničnostnega šova Big brohter. "Z obveznostmi, ki jih prinese materinstvo, sem te stike potem malce zanemarila." Nina pravi, da so jo k sodelovanju v Big brotherju nagovorili prijatelji iz Hrvaške, ki so spremljali takrat že tretjo sezono njihove različice BB-ja. Doma je pustila triletnega sina Klemna in zaradi tega slišala kar nekaj neodobravanja, predvsem med mladimi mamicami.

"Ker v sodelovanju v takem šovu nisem videla ničesar slabega, sem se bolj za šalo udeležila kastingov, potem pa sem se kar naenkrat znašla v dvanajsterici, ki se je vselila v hišo," se tistih dni spominja Nina. Njena odločitev je bila osnovana predvsem na videnem v hrvaških resničnostnih šovih. "Žal sta mentaliteti Hrvatov in Slovencev popolnoma različni, predvsem njihov odnos do 'znanih'. Hrvati se z njimi radi pobahajo, so na njih ponosni, tipičen Slovenec pa žal želi videti malce grše plati in uživa v medijskem linču javne osebe. Ozrite se po naslovih v rumenih časopisih in jasno bo, o čem govorim. Če bi vedela, v katero smer bo šel slovenski BB, se že takrat ne bi prijavila, kaj šele zdaj. Je pa bila to odlična instant medijska izkušnja." Pravi, da so ljudje vedno bili in vedno bodo voajerji. "Mediji pa jim zgolj ponujajo to, kar želijo videti."

Sodelovanje v BB-ju ji je pomagalo v glasbenih krogih

Nina, ki trenutno veliko nastopa tako sama kot s skupino Carice, pove, da ji je sodelovanje v BB-ju pomagalo, da se je intenzivno začela gibati v glasbenih krogih. "A brez talenta, izobraževanja in veliko trdega dela ti to ne pomaga kaj dosti. Šovi samo odklenejo vrata, ki jih je potem treba odpreti, skozi njih vstopiti in se nato dokazovati in trdo garati." Doda, da ji pojavljanje v medijih z bizarnimi trači nič ne pomeni. "Raje nastopam, ustvarjam in delam ter zvečer mirno zaspim, ne da bi se meni ali sinu ljudje posmehovali zaradi neumnosti, ki bi se pisale."

Nina ves čas ustvarja novo glasbo in raziskuje različne žanre. "V prihodnjih dneh bo luč ugledal videospot za pesem Fantasy, ki je nastala v sodelovanju z dvojcem Overdubbed. Gre za trde klubske ritme, glasbo, ki je doma v diskotekah in klubih po vsem svetu, manj pa na radijskih postajah. Nasploh imam rada glasbo z dobrim ritmom, ne glede na žanr," še pove Nina, ki v prepevanju naravnost uživa, pa naj bo na odru ali v domači kopalnici. "Glasba je del mojega življenja že od mladih nog. Ko ne prepevam, igram klavir, pišem besedila, pa tudi moje delo je tesno povezano z glasbo."

"Resničnostni šovi prinesejo prepoznavnost in izničijo kredibilnost"

Nina dela kot televizijska urednica in v delu, ki ga je pred štirimi leti začela na Čarli TV, naravnost uživa. "Na Čarli TV me je povabila Tamara Pirih, ki je takrat zasnovala odlično glasbeno oddajo Dinamit. Naneslo je, da sem urednikovanje oddaje kmalu prevzela in oddajo uspešno krmarila dobri dve leti. Takrat smo dejansko bili edina slovenska televizija, ki je imela glasbeno oddajo takšnega tipa." Sicer pa ji pojavljanje v BB-ju ni prineslo nič kaj dobrega, vsaj kar zadeva njeno zaposlitev. "Sodelovanje v resničnostnem šovu prinese prepoznavnost, a popolnoma izniči vsakršno kredibilnost. Močno ga odsvetujem vsem, ki v medijih ne želijo odigrati zgolj vloge 'starlete'. Direktor televizij Čarli TV in Golica TV Sebastjan Artič šova ni spremljal in je za moje sodelovanje v BB-ju izvedel, ko sem vajeti oddaje Dinamit že trdno prevzela v svoje roke in se z delom tudi dokazala. Nekoč mi je namignil, da bi, če bi za to vedel prej, verjetno veliko bolj premislil, kakšne vrste publiciteto to prinaša televiziji," nam zaupa Nina.

Sicer pa za prihodnost nerada načrtuje, saj je, kot pravi, človek dejanj. "Glasbenih izdelkov, solističnih in takih, ki so nastali v sodelovanju z drugimi glasbeniki, se je nabralo že veliko. Pa tudi projektov, ki čakajo le še na to, da se posnamejo. Razmišljam, da bi v prihodnosti vse skupaj združila na album. Že dalj časa se mi ponuja tudi sodelovanje s produkcijsko hišo iz Los Angelesa, za dance projekte pa se zanima založba iz Miamija," nam še zaupa Nina, ki ima očitno pred sabo zanimivo in uspešno glasbeno pot.

Ne spreglejte