Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
19.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 7. 11. 2013, 19.29

8 let, 5 mesecev

Nespretni iluzionist je nehote odkril skrivnost teleportiranja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ob nepozornem ogledu posnetka mladega iluzionista, ki se je predstavil na poljski različici šova Imam talent, se trik zdi prepričljiv, a natančno oko lahko opazi napako, ki razkrije skrivnost.

Tomasz Kabis je 24-letni poljski iluzionist, ki se je pred dnevi predstavil na televizijskem šovu Imam talent (Mam Talent), pri tem pa nehote razkril ozadje izvedbe enega od popularnejših čarovniških trikov.

Kabis in njegov sodelavec sta se pred številnim televizijskim občinstvom "teleportirala", s tem pa za vedno razkrila ozadje tega iluzionističnega trika, saj je napako na posnetku, objavljenem na YouTubu, opazil eden od pozornih gledalcev.

Za kaj gre? Na posnetku je usoden trenutek 1 minuta 32 sekund. Oder zajame plamen. Ogenj je tisti, ki pritegne pogled gledalca, ta je zato manj pozoren oziroma spregleda drugo dogajanje, ki se medtem odvija na odru. A če se ne zatopite v ognjeni prizor, pozornost preusmerite k dogajanju v spodnjem delu pokrivala, ki ga v rokah drži iluzionist. Za zastorom je mogoče ob nogah protagonista na odru videti še dodaten par nog. Ta razkriva dejstvo, da je junak, zaprt v plastično škatlo, to zapustil, medtem ko proti njej že teče drugi. Roka, ki drži platno, je v tem trenutku očitno umetna.

Ne spreglejte