Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2014,
20.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 9. 2. 2014, 20.45

8 let

Neil Patrick Harris kot transvestit, Helen Mirren je tverkala (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi letos je The Hasty Pudding Theatricals, študentska gledališka družba na univerzi Harvard, podelila nagrado ženski in moškemu leta. To sta postala Helen Mirren in Neil Patrick Harris.

Gre predvsem za zabavno in burleskno obarvano prireditev, na kateri študenti igre na Harvardu že tradicionalno podelijo nagrado tistim ustvarjalcem, ki so pustili pomemben pečat v zabavni industriji.

Neil Patrick Harris se je za tokratno slovesnost, ta je bila v petek, prelevil v "omamnega" transvestita, saj je svojo nagrado hasty pudding za moškega leta prejel s črno lasuljo na glavi in obut v rdeče čevlje z visoko peto.

"To je fantastično. Preživel sem čudovit dan," je za revijo People izjavil zvezdnik humoristične TV-serije Kako sem spoznal vajino mamo (How I Met Your Mother).

"V rokah sem držal že veliko posod, a še nobene tako sijoče," je po prejemu pozlačene posodice, ki predstavlja nagrado pudding pot, dejal vidno ganjen igralec ter dodal: "Nikoli nisem obiskoval univerze in prepričan sem bil, da ste vsi pompozni in domišljavi. Bolj se ne bi mogel motiti. Res se dobro počutim v vaši družbi ... Nekoliko sem že okajen, saj sem začel nazdravljati že opoldne. Super je."

Prireditev so izvedli v dvorani Ivy League's Farkas Hall, zgodovinskem domu "nepremišljenih pudingov" (Hasty Pudding).

V svoji 25-letni igralski karieri je Harris upodobil številne nepozabne like, od mladega zdravnika Doogieja Howserja v istoimenski TV-seriji in ženskarja Barneyja Stinsona v seriji Kako sem spoznal vajino mamo do zadetega štoparja v komediji Zadeta modela (Harold & Kumar Go to White Castle).

Mirrenova velika oboževalka pevke Beyonce, ob prejemu nagrade je tverkala Nagrado za žensko leto pa so en teden prej podelili Britanki, Dame Helen Mirren.

Mirrenova je ob sprejemu nagrade zbrane zabavala z iskrivim govorom: "Kot ljubiteljica pudingov vseh oblik in okusov, od božičnega, melasinega, slivovega, tistega iz fig pa do pudinga iz kruha in masla ter yorkširskega, sem navdušena nad tem, da bom zdaj okusila še slavni nepremišljeni puding."

Predvsem pa je 68-letnica več kot navdušila s tverkanjem. Čeprav se je isti poskus seksi miganja z zadnjico "klavrno ponesrečil, ko sem to počela v svoji spalnici. Da o sramoti, pa čeprav sem bila v sobi sama, ne izgubljam besed", je navzoče nasmejala igralka, nagrajena z oskarjem.

Na vprašanje, katera bi zmagala v dvoboju, ona sama ali kolegica Meryl Streep, je milostno odvrnila: "Zagotovo Meryl. Je večja in duševno močnejša od mene."

Prav tako je navzoče navdušila z izjavo, da je ena od največjih oboževalk pevke Beyonce: "Menim, da je neverjetna. Enkrat sem jo imela možnost opazovati, kako se pripravlja na nastop. Zelo zbrana je in polna energije. Navdušila me je z eksplozijo energije. Precej spektakularno, bi dodala."

Slovesnost se je po podelitvi nagrade tradicionalno nadaljevala v mestu Cambridge, kjer je igralka v družbi "privlačnih deklet" v kabrioletu kljub nizkim temperaturam veselo paradirala po tamkajšnjih ulicah.

Harris in Mirrenova sta se tako pridružila kopici igralk in igralcev ter pevk in pevcev, ki so že prejeli nagrado Hasty Pudding, med drugim Jasonu Segelu, Claire Danes, Meryl Streep, Justinu Timberlakeu, Bruceu Willisu in Anne Hathaway.

Ne spreglejte