Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 5. 2010,
10.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 6. 5. 2010, 10.27

8 let

Napovednik glasbene komedije Do nazga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najbolj obiskano gledališče v Sloveniji, Špas teater, ponosno predstavlja svojo novo predstavo DO NAZGA.

Predpremierno si jo bodo gledalci lahko ogledali 16. in 30. maja 2010, premiera pa sledi 31. maja v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Zgodba Glasbena komedija The Full Monty je nastala po istoimenskem filmu iz leta 1997, ki je navdušil množice vseh generacij in si prislužil nominacije za štiri oskarje. Slovensko različico je prevedel Lado Bizovičar, ki je dogajanje umestil v Ravne na Koroškem, nekoč mlado cvetoče mesto z železarsko industrijo. Delavski razred je medtem zgrešil raj in se znašel na ulici. S preveč prostega časa in s premalo denarja. Skratka, brezposeln. Vendar le do trenutka, ko se šest tehnoloških viškov z neuklonljivim Jernejem Lukowskim na čelu odloči, da na zavodu za zaposlovanje ne bodo več čakali vbogajme, ampak se bodo po vzoru slačifantov Chippendales vrgli v šovbiznis, natančneje v moški striptiz. Ne glede na to, da so vsi skupaj in vsak posebej živo nasprotje tega poklica. Vaje in priprave so polne zanimivih, tragikomičnih dogodivščin in sprva kaže, da bo vse skupaj izpadlo kot polomija. Fantje so nerodni, nesproščeni, obremenjeni z različnimi problemi. Najbolj pa jih muči dejstvo, da morajo izpolniti svoj moto, ki pravi, da so boljši kot profesionalci, ker gredo DO KONCA!

Bistvena sporočila Bistvena sporočila predstave »The Full Monty – Do nazga!« so iskrenost, prijateljstvo, humanost, čustvenost. V prepletanju liričnih pesmi ter rocka in popa, začinjenih s plesom, se izrisuje tragikomična zgodba o delavcih, ki so izgubili službo in se odločijo zaslužek za preživetje dobiti kot slačifantje.

Jubilejno, 20. predstavo Špas teatra je režiral Matjaž Pograjc, osupljiva igralska zasedba pa se lahko pohvali z zvezdniškimi imeni: Uroš Smolej, Vid Valič/Damir Leventič, Gašper Jarni, Danijel Malalan, Brane Vižintin, Sandi Pavlin, Sebastjan Starič, Žigan Krajnčan, Nuška Drašček/Magda Kropiuning, Maja Martina Merljak, Lara Jankovič, Sabina Kogovšek Zrnec, Vesna Slapar, Barbara Krajnc in Rebeka Dremelj.

Vse nastopajoče igralce in igralke vam bomo na Siolovih spletnih straneh do premiere predstavljali v atraktivnih intervjujih, v katerih se razkrivajo ‘do golega’.

Velika dobrodelna akcija 'DONAZGA'! Na 1919 pošlji SMS s ključno besedo DONAZGA!

V Sloveniji živi kar nekaj družin, v katerih sta brezposelna oba starša in ki si zaslužijo nesebično pomoč. Želimo jim pomagati, zato smo se obrnili na Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje, kjer so pobudo za pomoč staršem in otrokom sprejeli odprtih rok.

Tudi uporabniki naših spletnih strani lahko sodelujete v dobrodelni akciji, in sicer tako, da POŠLJETE SPOROČILO SMS S KLJUČNO BESEDO DONAZGA NA ŠTEVILKO 1919 IN PRISPEVATE 1 EVRO ZA OTROKE BREZPOSELNIH STARŠEV.

Mobilni operaterji se vnaprej odpovedujejo prihodku od poslanih SMS-jev. Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS DONACIJA so objavljeni na spletni strani Špas teatra in spletni strani ZPMLJ Moste Polje.

Ne spreglejte