Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2009,
12.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 7. 2009, 12.44

8 let

Na Bovškem konec tedna začetek mednarodnega festivala Kluže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poletno dogajanje na Bovškem bo tudi letos popestril mednarodni festival Kluže, katerega ponudbo so predstavili v istoimenski trdnjavi pri Bovcu.

Festival bo potekal v dveh delih - med 4. in 9. julijem ter 7. in 13. avgustom. Prvi sklop se bo v soboto začel z gledališko intervencijo v javnem prostoru pod naslovom Električne invazije. Upizarjanje v različnih ambientih Festival Kluže, katerega glavni namen je obogatitev kulturnega in turističnega utripa med poletno sezono na Bovškem, že od začetka navdihujeta monumentalna trdnjava Kluže in okolica. Tako je usmerjen k raziskovanju uprizarjanja v različnih ambientih, kar pomeni poseben adrenalin za ustvarjalce, organizatorje in tudi gledalce. Poudarek na avtorskih projektih Letošnji repertoar ponuja dogodke na različnih prizoriščih in s tem širitev kroga gledalcev in novo odkrivanje estetike prostorov. Osnova in vodilo festivala bodo izrazito avtorski projekti, je o letošnji izvedbi zapisal umetniški vodja festivala Marjan Bevk.

Festival Kluže, ki ga ob pomoči bovške občine in ministrstva za kulturo predstavljata Lokalna turistična organizacija Bovec in Kulturno društvo B-51 iz Ljubljane, bo večji del gledaliških in glasbenih dogodkov ponudil v trdnjavi, otroške prireditve pa tradicionalno domujejo v središču Bovca.

Program bo popestrila fotografska raztava Tam se bo festival 4. julija z gledališko intervencijo v javnem prostoru Električne invazije ob 11. uri tudi začel. Program bo popestrila fotografska razstava Dežele/sanje.

Prvi sklop festivala Kluže, ki ga kot direktor vodi Damir Domitrović Kos, se bo 9. julija zaključil z glasbeno atrakcijo Jararaja, avgustovski del pa bo med drugim postregel z dvema monodramama in monokomedijo ter poetično glasbeno dramo.

Dogodki na festivalu so brezplačni V Kulturnem društvo B-51 posebej izpostavljajo predstavo gledališča Senzorium In vino veritas??, ki vodi obiskovalca v kontemplativno introspekcijo s pomočjo čutnih zaznav. Sicer se bodo na festivalu, katerega dogodki so brezplačni, predstavili slovenski, avstrijski, italijanski, francoski, hrvaški in makedonski umetniki.

Ne spreglejte