Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 4. 2014,
13.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marko Crnkovič

Sreda, 2. 4. 2014, 13.22

6 let, 7 mesecev

Marko Crnkovič se z Dela seli na Požareport

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden najbolj znanih slovenskih kolumnistov Marko Crnkovič z Dela odhaja na Pozareport.si in Primorske novice.

V soboto ste lahko brali zadnjo kolumno Marka Crnkoviča za Sobotno prilogo časnika Delo. Zdaj boste lahko njegove pronicljive poglede na slovensko politiko in sploh slovenski narod brali na spletnem mediju Požareport.si in v Primorskih novicah.

V soboto je dobitnik Jurčičeve nagrade za publicistične in novinarske dosežke na svojem profilu na Twitterju zapisal poslovilne besede:

Pod njegovim tvitom se je kmalu usul plaz razočaranih odzivov:

Kako se počuti in zakaj je odšel z Dela kolumnist, ki je za njih napisal 510 kolumn v 16 letih, smo povprašali Marka Crnkoviča, ki je svoj odhod iz največje slovenske medijske hiše brez olepševanja komentiral: "Odgovorna urednica Dela Mateja Babič Stermecki me je preprosto vrgla z nič kaj oprijemljivimi razlogi, v stilu, da sem se izpel, da me tako bralci kot tudi sodelavci ne marajo, da ni denarja za honorarje. Pričakoval sem kaj bolj konkretnega."

Od 10. aprila naprej ga boste lahko brali v Primorskih novicah, od 14. aprila pa še na Požareport.si, kjer bo ostal zvest svojemu načinu pisanja: "Takšen sem in ne morem in tudi ne bom šel iz svoje kože."

In kako se počuti v novem obdobju življenja? "Počutim se super. Všeč mi je, da je konec negotovosti in slabega počutja, ki je bilo prisotno zadnje mesece na Delu."

Urednik spletnega portala Požareprt.si Bojan Požar, dolgoletni prijatelj Marka Crnkoviča, se veseli njunega novega sodelovanja: "Vesel sem, da bodo bralci lahko še naprej brali pronicljive kolumne najboljšega slovenskega kolumnista. Dolžina in način pisanja bosta ista, vsak ponedeljek boste lahko uživali ob branju njegovih razmišljanj."

Antiša Korljan, namestnik odgovorne urednice Primorskih novic, od sodelovanja z Markom Crnkovičem pričakuje večjo prepoznavnost primorskega medija. "Najprej bi poudaril, da pogodba z enim od slovenskih top pet kolumnistov še ni podpisana, je v sklepni fazi. Z njegovimi kolumnami želimo graditi vpliv in prepoznavnost blagovne znamke Primorske novice ter nagovoriti širše občinstvo."

Ne spreglejte