Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 9. 2012,
7.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 9. 2012, 7.17

8 let

Koncert Pips, Chips & Videoclips za zaključek 21. Trnfesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S koncertom hrvaške zasedbe Pips, Chips and Videoclips se bo v KUD France Prešeren nocoj sklenil 21. mednarodni poletni festival Trnfest.

Zadnji dan Trnfesta bo zaznamoval še sejem ARTish, najmlajši ter starejši pa se bodo v primeru lepega vremena lahko zabavali na Emonski promenadi.

"Že 21. Trnfest je odlično uspel, vreme je zdržalo skoraj do konca. Letos smo ponudili 33 večerov pestrega dogajanja. Najbolje so bili obiskani koncerti, recimo Katalene, Fake Orchestra in Artbeatersov. Odlično je uspel 25-urni impro maraton, velika senzacija pa je bil ponovno stand up," je dogajanje na letošnjem Trnfestu za STA povzela Mojca Ocvirk, ki pri festivalu skrbi za stike z javnostjo.

V mesecu dni naj bi se po prvih ocenah na druženje ob kulturi v Trnovo zgrnilo med 55.000 in 60.000 obiskovalcev.

Trnfest se sicer vsako leto znova srečuje s finančnimi zagatami, a kljub temu Ocvirkova ostaja pozitivno naravnana: "Menimo, da se bomo tudi prihodnje leto prebili čez vse finančne stiske, kajti volje imamo veliko, tako mi kot naši potencialni nastopajoči!"

Zadnji festivalski dan bo opoldne uvedla prodajno-razstavna predstavitev unikatnih del ustvarjalcev ARTish, ki bo ob tej priložnosti dobila še predpono Trn. Program bosta popestrili brezplačni plesni glasbeni delavnici pod vodstvom plesne pedagoginje Kristine De Ventus ter delavnica izdelovanja glasbil, ki jo prireja glasbena šola ARTSEM.

Nato se bo dogajanje preselilo na Emonsko ulico in Trnovski most, kjer se bo v primeru dobrega vremena sklenil Trnfestu sestrski festival Emonska promenada, ki nudi pester kulturno-umetniški program. Sproščeno ustvarjalno druženje bo zvečer zaokrožil koncert zagrebške rock zasedbe Pips, Chips & Videoclips. Skupina je nase opozorila leta 1992 z navijaško pesmijo za zagrebški klub "Dinamo ja volim" in slovi po raznovrstnosti in provokativnosti ter po atraktivnih nastopih. Ob 22. uri bo na oder stopil ljubljanski župan Zoran Janković, ki bo že tradicionalno izrekel nekaj besed ob zaključku priljubljenega trnovskega festivala.

Ne spreglejte