SiolNET. Trendi Svet znanih
0,99

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Koga in kaj smo Slovenci letos najpogosteje "guglali"

0,99

termometer

Google leto v iskanju 2022 |  | Foto: STA/IMDB/promo vsebina; montaža: Siol.net
Foto: STA/IMDB/promo vsebina; montaža: Siol.net

Google je razkril, katere osebe, dogodke in druge teme smo v iztekajočem se letu najpogosteje vpisali v njihov iskalnik.

Google je danes objavil Leto v iskanju 2022, vpogled v najpomembnejše trenutke in trende iztekajočega se leta. Rezultati vključujejo podatke o iskanjih na Googlu v Sloveniji ter že tradicionalno ponujajo pregled, kaj Slovence in Slovenke na spletu najbolj zanima.

Najbolj iskana oseba na Googlu v Sloveniji je bil v preteklem letu predsednik vlade Robert Golob, sledi mu športnica Gloria Kotnik, na tretjem mestu pa je Barbara Vesel, partnerica letos umrlega pevca Akija Rahimovskega.

Google leto v iskanju 2022 | Foto:

Smrt Rahimovskega je sicer eno najpogostejših splošnih iskanj letošnjega leta v Sloveniji, na prvo mesto tega seznama pa se je uvrstil Eurobasket. Da so leto pomembno zaznamovale volitve, dokazuje drugo najbolj iskano geslo v letošnjem letu - volitve 2022. Politično obarvano je tudi tretje najbolj iskano geslo, in sicer Ukrajina.

Google leto v iskanju 2022 | Foto:

Google je zbral tudi podatke o tem, katere zabavne televizijske in filmske vsebine so Slovence in Slovenke v preteklem letu najbolj zanimale. Med TV-vsebinami je na prvem mestu resničnostni šov Poroka na prvi pogled, na drugem in tretjem mestu pa seriji Stranger things in Euphoria.

Google leto v iskanju 2022 | Foto:

Med filmi je največ zadetkov zbral Top Gun, ki se je letos z nadaljevanjem vrnil v kinematografe, na drugem mestu je Netflixova uspešnica Don't Look Up, na tretjem pa slovenski komični fenomen Pr' Hostar 2.

Google leto v iskanju 2022 | Foto:

Pogled na najbolj iskana vprašanja, ki se začnejo z vprašalnico kako, pa razkriva vpliv epidemije covid-19 na našo realnost. Slovence je v letu 2022 najbolj zanimalo, kako preveriti stanje bonov, kako dolgo velja hitri test in kako do potrdila o prebolevnosti.

Google leto v iskanju 2022 | Foto:

Preberite še:

Google Digisvet Google tiho uvedel zelo uporabno spremembo za lažje iskanje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin