Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2014,
9.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jude Law

Sreda, 29. 1. 2014, 9.12

8 let

Jude Law šokiran: Člani družine prodajali informacije tabloidu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Britanski igralec Jude Law je na sodišču doživel neprijetno presenečenje; informacije o njegovi zasebnosti je časniku News of the World prodajal eden izmed članov družine.

Znani tabloid Ruperta Murdocha News of the World se je znašel v središču škandala, ko so ugotovili, da je prisluškoval telefonom znanih oseb, da bi se dokopal do informacij o njihovem zasebnem življenju. Na sojenju dvema nekdanjima urednikoma Andyju Coulsonu in Rebekah Brooks so za pričo poklicali tudi slavnega igralca Juda Lawa. Law je ena najbolj znanih žrtev večletne prakse Murdochovega tabloida. Bil je tudi eden prvih, za katere se je izvedelo, da so jim novinarji prisluškovali.

A igralec Jude Law je na sodišču spoznal, da je njegov bližnji sorodnik prodajal intimne zgodbe iz njegovega življenja tabloidu, tudi zgodbo, da ga je takratna punca Sienna Miller varala s kolegom Danielom Craigom.

Britanski igralec je dokaze videl na sojenju v Londonu, ko je priznal, da je sumil, da nekdo izmed njegovih sorodnikov prodaja informacije iz njegovega zasebnega življenja: "Ko so se novinarji znašli točno na tistem kraju, ki sem ga skrivoma izbral, sem se začel zavedati, da je prisluškovanje edini način, da so to izvedeli."

Lawa so na sodišču izpraševali o aferi med Sienno Miller in Danielom Craigom iz leta 2005, ki je polno detajlov, ki bi jih poznali le njegovi bližnji.

Igralec je dejal, da je po objavi poklical Craiga, da se sooči z njim in da naj pove svoji takratni zaročenki Satsuki Mitchell, da jo vara. Na vprašanje, ali ve, da so se nekateri njegovi bližnji pogovarjali z novinarji časnika News of the World, je Law odgovoril: "Ne, nisem vedel, da je nekdo v moji bližini govoril z novinarji, čeprav sem sumil, da je tako, saj so bili novinarji vedno dobro obveščeni o tem, kaj se dogaja v mojem življenju."

Ko je tožilec vprašal Lawa, kdaj je prvič izvedel, da je nekdo izmed sorodnikov tabloidu prodajal informacije, je 41-letni igralec pretreseno odgovoril: "Danes."

Na sodišču je priznal še, da se mu je neverjetno dobra obveščenost novinarjev zdela nenavadna, a na kaj takšnega ni nikoli niti posumil. Jude Law je dodal, da bi bil popolnoma zadovoljen, če se zgodba nikoli ne bi pojavila v javnosti in da se je po objavi zgodbe popolnoma spremenilo njegovo življenje, paparaci so ga čakali povsod.

Ne spreglejte