Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 12. 2013,
11.52

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 12. 2013, 11.52

8 let, 2 meseca

Jinny Ribič je za novo leto dobila lopato

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred leti, ko je bila misica Jinny Ribič še majhen deklič, si je ob prvem snegu - spominja se, da je zapadel že novembra - zaželela, da bi dobila lopato za sneg.

"Večina mojih prijateljev je imela lopato za sneg. Seveda mislim tisto, ki jo daš pod zadnjico in se po njej potem spuščaš po hribu. Ko sem to videla, mi je bilo takoj všeč in očitno je bilo že takrat v meni nekaj adrenalinskega. Pisala sem Božičku, da mi prinese lopato za sneg, in ko je napočil Božič, sem zjutraj ob novoletni jelki zagledala nekaj velikega. Nisem vedela, kaj me čaka in ko sem odvila paket, so se doma začeli vsi smejati. Dobila sem pravo lopato za sneg," se spominja Jinny, ki ji neslana šala staršev in starejšega brata ni bila prav nič všeč.

"Ko sem zajokala, so seveda takoj vsi skočili k meni in mi povedali, da je bila to le šala, pravo lopato za spuščanje po hribu pa sem dobila v drugem paketu," se še spominja misica, ki je tisto zimo na lopati za sneg menda uničila kar nekaj hlač. A Jinny svoje želje rada deli tudi med druge. "Predvsem v teh hladnih dneh pazim in mislim na živali, saj je velikokrat potrebno le malo, da jih stisnemo k sebi in da poskrbimo, da v mrazu niso zunaj. Upam, da bo letošnja zima izjema in da bodo ljudje bolj skrbni, kot so bili do zdaj," še pove Jinny, ki po navadi ob božičnih in novoletnih praznikih ljudem želi predvsem miru. "Božič se mi zdi praznik, ki naj bi v ljudi prinesel mir, toplino, zato jim želim, da to najdejo v krogu svojih najbližjih. To želim tudi bralcem Planet Siol.net, saj mislim, da so pozitivne človeške vrednote tiste, na katere ne smemo nikoli pozabiti, še posebno v prazničnem času. In kaj si želi Jinny sama?

"Letos bom novo leto praznovala s prijatelji in družino na Tajskem, božič pa nekje v zraku nad Indijskim oceanom. Želim si, da bi se spočila, si nabrala novih moči za delo in se imela zares lepo. Srečna sem, ker bom spet videla svoje stare starše in sestrične, to mi pomeni največ. Mislim, da bi težko dobila lepše darilo za novo leto kot to, da bom skupaj z njimi na drugem koncu sveta."

Ne spreglejte