Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
8.42

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 26. 6. 2013, 8.42

8 let, 5 mesecev

Javnost bo glasovala za največjo galerijo na svetu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
V projektu Umetnost vsepovsod (Art Everywhere), v okviru katerega bodo britanska umetniška dela, reproducirana na plakatih, naselila mesta, bodo ljudje lahko izbrali svoje najljubše umetnine.

Seznam je dolg in posega v različna obdobja, ljudje lahko med 100 deli izberejo svoje najljubše, s tem pa soustvarjajo razstavo, ki bo na ogled v "največji galeriji na svetu". Po koncu glasovanja se bo prvih 50 med izbranimi britanskimi umetniškimi deli v okviru projekta Umetnost vsepovsod ( Art Everywhere) med 10. in 25. avgustom pojavilo na 15 tisoč plakatih, razobešenih po Otoku.

Umetnost bo preplavila ulice Idejni oče projekta Umetnost vsepovsod Richard Reed, soustanovitelj Innocent Drinks, pravi: "Gre za preprosto proslavljanje umetnosti in željo po tem, da bi umetnost preplavila ulice. Želimo proslaviti ustvarjalne osebnosti in dediščino te dežele."

Dela, ki so se zbrala na seznamu, je izbrala skupina strokovnjakov, pri čemer so bili pozorni na to, da so v nabor zajeli širok obseg umetnikov, tem in obdobij. Najstarejša med umetninami sega v leto 1340, med artefakti pa so tudi dela še živečih avtorjev.

Ne spreglejte