SiolNET. Trendi Svet znanih
2,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hollywoodski zvezdniki goli pozivajo Američane k volitvam #video

2,31

termometer

Številni ameriški zvezdniki so se v podporo prihajajočih ameriških volitev slekli do golega in Američane opozorili, da morajo upoštevati jasna navodila, če bodo glasovnice oddali po pošti.

Trendi Tako zvezdnica poziva, naj ljudje volijo #video

Ameriški igralci Mark Ruffalo, Chris Rock, Sarah Silverman, Amy Schumer, Tiffany Haddish in nekateri drugi so posneli video, s katerim pozivajo Američane k prihajajočim predsedniškim volitvam. A njihovo sporočilo ne bi bilo tako odmevno, če se ne bi v videu pojavili goli, s čimer so hoteli opozoriti na različna pravila posameznih zveznih držav pri oddajanju glasovnice po pošti.

V Pensilvaniji denimo velja strogo pravilo, da je treba glasovnice zapreti v ločene kuverte, te pa še v eno. Če volivec tega ne stori, bo njegov volilni listič "gol", kar pomeni, da bo neveljaven. 

"Gole glasovnice - teh si ne želimo!" je dejala komičarka Chelsea Handler in še dodala, da je izjemnega pomena slediti pravilom pri izpolnjevanju glasovnice. "Če piše, da uporabite črno nalivno pero, uporabite črnega." Sarah Silverman je ob tem opozorila: "Če ne boste storili točno tega, kar vam rečem, bodo vašo glasovnico lahko vrgli v smeti." Mark Ruffalo in Chris Rock pa sta poudarila, da je treba glasovnico odposlati takoj.

Ob koncu videa je Sarah Silverman, ki si je prsi ves čas zakrivala z rokami, te umaknila in salutirala ter dejala: "Amerika vas potrebuje."

Preverite tudi:

Joe Biden Novice Velika tragedija Joeja Bidna Kamala Harris in Mike Pence Novice Harrisova: Američani so priče največji polomiji v zgodovini države
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin