SiolNET. Trendi Svet znanih
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hirstov umetniški kompleks se bo imenoval Znanost

1

termometer

Damien Hirst v Stroudu gradi svoj novi atelje in galerijo, ki ju je poimenoval Znanost, poleg njiju pa bo postavil še atelje za shranjevanje živali v formaldehidu.

Umetniški kompleks so zasnovali pri biroju Designspace Architects iz Batha v Angliji, ki sicer slovi po zelenih gradnjah, a galerija in atelje Znanost (Science Gallery & Studio) ter atelje Znanost - Formaldehid (Science Formaldehyde) sta videti precej sterilna. Prevladujoča gradbena materiala sta namreč aluminij in steklo, prvotno obliko tovarne plastike, ki je nekoč stala na tem mestu, pa so spreminjali zgolj malenkostno.

Galerija bo razdeljena v tri dele: recepcijo in galerijo, atelje ter skladišče, vsak del pa bo z barvnimi paneli označen tudi na zunanjosti stavbe. Na bregu bližnje reke bo Hirst razstavljal svoja kiparska dela. Novi Hirstov atelje bo prilagojen potrebam njegovega umetniškega dela. Obvezen del opreme je ogromna hladilnica in skladišče, ki je zavarovano proti požaru, stavba za ustvarjanje njegovih znamenitih del, v katerih uporablja živali, pa bo opremljena s posebnim sistemom za prezračevanje, ki je nujen za prostore, v katerih se uporabljajo nevarne kemikalije, kot je formaldehid.

Hirst je trenutno očitno investicijsko dobro razpoložen, saj bo leta 2014 v južnem Londonu odprl galerijo, kjer bo razstavljal svojo zasebno umetniško zbirko.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin