Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Boh

Sobota,
16. 3. 2013,
18.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 16. 3. 2013, 18.23

8 let

Borisu Cavazzi viktor za življenjsko delo

Tina Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Viktorji so podeljeni! Prestižnega viktorja za življenjsko delo si je letos prislužil igralec Boris Cavazza. Tudi Planet Siol.net proslavlja s svojim prvim viktorjem!

Viktorja za najboljšo spletno stran je dobil Planet Siol.net! Viktorja so sprejeli v. d. odgovornega urednika Rajko Gerič, vodja razvoja medijev Franci Valjavec, direktor področja razvoja Bine Lebeničnik in športni novinar Jaka Lopatič.

Vrhunec večera v Cankarjevem domu je bila sicer tradicionalna podelitev viktorja za življenjsko delo. Iz rok lanskega dobitnika Mita Trefalta jo je prejel legendarni igralec Boris Cavazza. Občinstvo v dvorani je dobitnika sprejelo z gorečim aplavzom, Cavazza pa se jim je zahvalil z rekordno kratkim zahvalnim govorom. Vse navzoče je povabil na prigrizek in jim voščil "dober tek in lahko noč".

Tudi letos so podelili dva viktorja za posebne dosežke. Prvega je Lado Bizovičar izročil režiserju in ustvarjalcu videoanimacij Roku Predinu, ki je med drugim preoblekel Buckinghamsko palačo, osvežil Eltona Johna in zrežiral video Doom & Gloom. Drugi pa je šel v roke gledališču Špas teater, ki v vseh letih delovanja dosegel skoraj milijon in pol gledalcev. Zlatega viktorja je direktorici gledališča Urški Alič izročil igralec Borut Veselko. V njihov bogat repertoar spadajo uspešnice: Bosanki špion, Stevardese pristajajo, Pet moških.com in Pet žensk.com in še mnogo drugih.

Eden od vrhuncev večera je tudi podelitev viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca, ki so ga prejeli Modrijani in tako premagali tako Jana Plestenjaka kot lansko dobitnico Tanjo Žagar.

Bobovnik je svojega viktorja posvetil Matjažu Tanku

Končno se je podelitve viktorjev udeležil tudi Slavko Bobovnik, ki ga je občinstvo pozdravilo z bučnim aplavzom. Dobil je viktorja za voditelja informativne oddaje. V svojem govoru se je spomnil Matjaža Tanka. S stoječimi ovacijami so se s posebnim posnetkom spomnili umrlega novinarja in voditelja, ki je dolga leta zaznamoval slovensko novinarstvo in mu za vedno pustil poseben pečat. Skupaj sta se nanj spomnila tako nagrajeni Slavko Bobovnik kot Darja Zgonc. "Tole Matjaž, to je zate," je svoj govor sklenil Bobovnik.

Sicer med nagrajenci tudi letos ni bilo veliko presenečenj. Najbolj priljubljena TV-oddaja v letu 2012 je postala Gospodinje pojejo. Nagrado je podelila naša hollywoodska zvezdnica Katarina Čas.

Čutna voditeljica resničnostnega šova Paradise Hotel Maja Martina Merljak je podelila viktorja za televizijsko osebnost, ki je šel v roke Vida Valiča.

Anja Križnik Tomažin je podelila viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo. Prejel ga je talent šov X Factor. V imenu vse ekipe je nagrado sprejel Vid Valič.

V kategoriji za najboljšo igrano TV-oddajo in film je slavil celovečerec Klemna Dvornika Kruha in iger.

V kategoriji najboljša radijska postaja je slavila ekipa Radia Veseljak, za najboljšo radijsko osebnost pa je občinstvo tudi letos izbralo Denisa Avdića.

Nina Osenar in Miha Brajnik, nova voditelja najnovejše oddaje na Planet TV Moj dragi zmore, sta podelila viktorja za voditelja zabavne TV-oddaje. Prejel ga je Peter Poles, ki se prireditve ni udeležil.

Viktorja za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo je podelil Vid Valič. Prejela ga je legendarna oddaja Male sive celice. Sodelavki s Planet TV Špela Jereb in Nataša Gavranič sta Niki Manevski podelili viktorja ta najbolj obetavno medijsko osebnost leta 2012.

Strokovnega viktorja za najboljšo dokumentarno oddajo je dobila oddaja Oči in ušesa boga.

Voditelja Planet TV Marko Potrč in Živa Rogelj sta podelila nagrado za najboljšo informativno TV-oddajo. Že enajstič ga je prejela oddaja Odmevi.

Rdeča preproga: kljub mrazu veliko dekoltejev in gole kože

Tradicionalni uvod v podelitev viktorjev je znamenita rdeča preproga, po kateri se s ponosom, večno eleganco in včasih celo s kančkom hudomušnosti sprehodi smetana slovenske estrade.

Letos smo bili priča veliko globokim dekoltejem, visokim razporkom v slogu Angeline Jolie, videli smo nekaj prosojnosti in zelo malo barv.

Seznam nagrajencev:

Viktor za življenjsko delo: Boris Cavazza Viktorja za posebne dosežke: Špas Teater in Rok Predin

Viktorji popularnosti:

Spletna stran: Planet Siol.net

TV-osebnost: Vid Valič

TV-oddaja: Gospodinje pojejo

Glasbeni izvajalec: Modrijani

Radijska postaja: Radio Veseljak

Radijska osebnost: Denis Avdić

Strokovni viktorji:

Zabavna TV-oddaja: X Factor

Voditelj zabavne TV-oddaje: Peter Poles

Obetavna medijska osebnost: Nika Manevski

Informativna TV-oddaja: Odmevi

Voditelji informativne oddaje: Slavko Bobovnik

Dokumentarna TV-oddaja: Oči in ušesa boga

Otroška in mladinska TV-oddaja: Male sive celice

Igrana TV-oddaja ali film: Kruha in iger

Ne spreglejte