Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
13.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 4. 7. 2013, 13.25

8 let, 5 mesecev

Barve mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Z delavnicami in razstavo se je skozi projekt tekstilnih oblikovalk skupine Oloop Ljubljani mogoče približati na drugačen način.

Do 3. septembra v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje gostijo projekt, in sicer delavnice in razstavo Barve mesta avtoric skupine tekstilnih oblikovalk Oloop (Tjaša Bavcon, Katja Burger in Jasmina Ferček).

Projekt je zasnovan na ciljih spoznavanja oblikovalskega procesa, ustvarjalnega dela in raziskovanja urbane narave ter na druženju. Gre za oblikovalski laboratorij, ki se obrača k različnim vidikom posameznika in skupnosti ter odpira vprašanja, povezana z ekologijo, vrednotami in pomenom ustvarjanja.

V prvem delu projekta so njegove snovalke poudarile pomen interakcije med ljudmi, naravo in mestom. Na delavnicah so se udeleženci srečali z drevesnimi vrstami in nabirali njihove dele, ki vsebujejo barvila, primerna za barvanje tekstilnih vlaken.

Sledi drugi del projekta, kjer se sodelujoči selijo v notranje dvorišče in galerijski prostor Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, ki ga bodo spremenili v laboratorij priprave barvil iz nabranih naravnih surovih. V narejene barvne kopeli bodo potopili volneno prejo, ki bo služila oblikovanju izdelkov.

Ne spreglejte