Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 5. 2013,
8.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 10. 5. 2013, 8.02

8 let

15. festival Magdalena: vsak posameznik šteje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Z odprtjem razstave ilustracij umetnika Mihe Kosmača z naslovom The Watcher se bo v Mariboru začel 15. mednarodni festival kreativne komunikacije Magdalena.

Organizator festivala Društvo za vizualne komunikacije bo do sobote, 11. maja, gostil predavanja in razstave uglednih svetovnih strokovnjakov s področja oblikovanja, medijev in komuniciranja.

Magdalena od leta 1999 poteka kot alternativa dragim in uradnim oglaševalskim festivalom. Do danes se je na festivalu predstavilo že več kot 6.000 kreativnih komunikacijskih rešitev oblikovalcev iz več kot 20 držav, obiskalo pa ga je že več kot 30 tisoč udeležencev. Festival spada med najpomembnejše tovrstne dogodke v Evropi ter je vključen v številna mednarodna partnerstva in sodelovanja.

Glavni del programa bo potekal 11. maja, ko bodo v Vetrinjskem dvoru ves dan potekali delavnice in predavanja, glavni in najpomembnejši del Magdalene pa se bo začel ob 20.30 v Narodnem domu Maribor, kjer bodo mladim ustvarjalcem podelili nagrade, Magdalenine zlate in srebrne modrce.

Vodilno sporočilo letošnjega festivala je, da vsak posameznik šteje, kar kaže tudi celostna grafična podoba, ki jo je zasnoval grafični oblikovalec in ilustrator Miha Kosmač. Po njegovih besedah je to protiutež trenutnemu družbenemu stanju.

"Povod snovanja so ljudje, ki me skozi leta navdihujejo, saj ne glede na situacijo vztrajajo in verjamejo vase. Podoba jasno sporoča dejstvo, da je vsak posameznik nekdo. Nekdo, ki šteje. Ta trditev je postavljena v središče in povišana v vodilo letošnjega festivala. Neposredno nagovori vsakogar brez izjeme, njen namen pa je, da prebudi pozitivna čustva ter vlije voljo in samozaupanje," je dodal Kosmač.

Ne spreglejte