Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 7. 2018,
15.30

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Mastercard

Natisni članek

Hrvaška Mastercard advertorial

Torek, 3. 7. 2018, 15.30

2 meseca, 2 tedna

Težave z denarjem: skrivanje, štetje … #video

Vsebino omogoča Mastercard

Prvi dan stave je že pokazal prve težave na počitnicah. Urška Fartelj je z Juretom Maroltom stavila, da se bo na Hrvaškem bolje znašla brez plačilne kartice. Pa je res tako?

Stava na počivališču sredi avtoceste na poti do morja je že obrodila prve rezultate in že na poti do cilja sta obe družini doživeli čisto drugačno izkušnjo s plačevanjem.

Kartica vs. gotovina: ko sodobnost prekaša retro vzorce

Družina Marolt (Ljubki nesmisel) ima s svojo stavo nedvomno lažje izhodišče. Na kratkih počitnicah na Hrvaškem bodo plačevali samo s kartico in tako dokazali, kako preprosto je pravzaprav življenje na počitnicah brez gotovine. Po drugi strani pa se družina Fartelj (220 stopinj poševno) spopada z malo bolj zahtevno nalogo: plačevanje z gotovino.


In kako so preživeli prvi dan?

#Plačevanje cestnine: zataknilo se je že pri plačevanju cestnine na Hrvaškem. Jure je samo pomahal s kartico Mastercard in zelo hitro poravnal strošek, medtem ko so se morali pri Urški najprej ustaviti še v menjalnici, da so evre zamenjali za kune.

In medtem ko so Fartljevi na parkirišču pred menjalnico šele seštevali bankovce, so pri Juretu že plačali cestnino in drveli proti svoji destinaciji.

#Kam z denarjem: ker je imela družina Fartelj ves denar, ki so ga potrebovali na počitnicah, pri sebi, so morali poskrbeti za varno hranjenje. Pa je skrivanje denarja v omari mobilne hiške res pametna, predvsem pa varna odločitev?

#Koliko je že 377 deljeno s sedem? In kakšne barve je že bankovec za 50 kun? Da, to so preglavice pri plačevanju s tujo valuto: hitro preračunavanje in iskanje neznanih bankovcev in kovancev. Medtem ko so Maroltovi vsak nakup opravili bliskoviti hitro, so pri Urški veliko časa porabili za iskanje in računanje.

Še preden so prišli do cilja, so Farteljevi imeli delo z ... gotovino! | Foto: Še preden so prišli do cilja, so Farteljevi imeli delo z ... gotovino!

Urška z družino na slastnem kosilo: a kaj, ko se je zataknilo pri plačevanju. Seštevanje, iskanje kun po žepih in denarnicah ... Ah, kakšna izguba časa! | Foto: Urška z družino na slastnem kosilo: a kaj, ko se je zataknilo pri plačevanju. Seštevanje, iskanje kun po žepih in denarnicah ... Ah, kakšna izguba časa!

Maroltovi so si že prvi dan privoščili hiter sladoled in potem še slastno kosilo ... | Foto: Maroltovi so si že prvi dan privoščili hiter sladoled in potem še slastno kosilo ...

Mastercard Marolt | Foto: Maroltovi so že prvi dan imeli več časa za brezskrbno čofotanje v vodi, sončenje in pravo družinsko druženje. | Foto: Maroltovi so že prvi dan imeli več časa za brezskrbno čofotanje v vodi, sončenje in pravo družinsko druženje.

 

Delni izid prvega dne: 1:0 za plačevanje s kartico

Zakaj na počitnicah plačevati s kartico?

Plačilne kartice so zanesljiv, praktičen in enostaven način plačevanja na dopustu: ne bo treba razmišljati o menjalniškem tečaju, o lokacijah bankomatov in o tem, ali imate dovolj gotovine do konca počitnic.

Dejstvo je tudi, da je plačevanje s kartico varnejše, saj jo lahko lažje skrijete, tako v torbici kot v kakšnem stranskem žepu jakne. Če jo izgubite, pa jo lahko zelo hitro prekličete in se takoj zavarujete pred izgubo denarja.

Ali ste vedeli, da je ena od ugodnosti, ki vam jo omogoča Mastercard tudi ogled spektakularne otvoritve poletnega festivala Dubrovniku, kjer se lahko pridružite ekskluzivni VIP zabavi.  | Foto: Thinkstock Ali ste vedeli, da je ena od ugodnosti, ki vam jo omogoča Mastercard tudi ogled spektakularne otvoritve poletnega festivala Dubrovniku, kjer se lahko pridružite ekskluzivni VIP zabavi. Foto: Thinkstock

Namig za varne počitnice

Preden se odpravite na dopust, se vsekakor pozanimajte o menjalnem tečaju izbrane destinacije. Če potujete na Hrvaško, plačujte s svojo debetno Maestro ali kreditno kartico Mastercard, pri dvigih na bankomatih pa raje uporabite Maestro. Prav tako vam svetujemo, da pri plačilih na POS-terminalih ali pri dvigu gotovine izberete opcijo brez konverzije (torej plačilo v lokalni valuti), saj se boste tako izognili morebitnim dodatnim stroškom.


Mastercard zagotavlja neprecenljivo doživetje na počitnicah


S kartico Mastercard bodo vaše počitnice na Hrvaškem v prav posebnem slogu. Zahvaljujoč programu Mastercard® Priceless® Cities bodo vsi vaši trenutki nekaj posebnega in vsa vaša doživetja še kako neprecenljiva.

Preverite 20 doživetij in 20 edinstvenih ugodnosti s področja kulture, kulinarike in zabave ter si pričarajte pravo poletje. Posebne ugodnosti so vsem imetnikom kartic na voljo vse poletje oziroma do 30. septembra 2018.


Rovinj | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock Nagradna igra: Podarjamo vam neprecenljive počitnice na Hrvaškem

Nagradna igra je zaključena, nagrajenec bo obveščen po elektronski pošti.

Poleg podaljšanega konca tedna (dve noči) na hrvaški obali za vso družino (štirje družinski člani) bo Mastercard poskrbel za dodatno razvajanje.

Da bo vsak trenutek resnično neprecenljiv, bodo poskrbeli še z enim darilom: kartico Mastercard s prednaloženo vrednostjo 200 evrov, ki jo bo srečna družina lahko uporabila na svojih počitnicah.

Mastercard
Trendi Poletna stava dveh blogerjev: kdo se bo bolje znašel na Hrvaškem?
Ne spreglejte