Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2010,
13.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 3. 12. 2010, 13.11

8 let, 1 mesec

Po pravljičnih ulicah in zasneženih strminah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Večina mestnih središč po Sloveniji bo prvi konec tedna v decembru zažarela v praznični osvetljavi. Obiskal nas bo prvi od treh dobrih mož, nekatera smučišča pa bodo prvič sprejela smuke željne ljudi.

Ljubljana Praznično decembrsko vzdušje na ulicah starega mestnega jedra se bo začelo 3. decembra ob 17. uri s prireditvijo Ljudje, prižgimo luč, ko bo mesto zasijalo v nešteto lučkah in se bo odprl Miklavžev sejm. V nedeljo, 5. decembra, pa bo ob 17. uri Ljubljano obiskal Miklavž, ki se bo s svojim spremstvom sprehodil od Krekovega do Prešernovega trga in prijaznim otrokom delil pecivo, sadje in bombone, poredne pa strašil s parklji in vragi. Vrhnika S prazničnim programom bo 3. decembra v veseli december vstopilo tudi Cankarjevo mesto. Na Sodnijskem trgu boste lahko pregledali ponudbo Miklavževega sejma, v soboto, 4. decembra, pa se bodo prireditve za otroke začele že ob 9. uri zjutraj, zaključile pa se bodo s pohodom otrok z baklami na Sv. Trojico in prihodom Sv. Miklavža.

Kobarid V soboto, 4. decembra, lahko v Kobaridu od 16. ure dalje obiščete že tradicionalno Miklavževo tržnico. Ob čaju in kuhanem vinu si lahko ogledate in kupite pester nabor lokalnih pridelkov in izdelkov (sir Tolminc, med, izdelki iz filca, čaji, marmelade). Ob 17. uri bo otroke razveselil obisk Miklavža.

Selca (pri Železnikih) V Selcah bo 4. decembra tradicionalni Miklavžev pohod na 955 metrov visok hrib Sv. Miklavž. Štart je ob 9. uri pri športnem parku Rovn v Selcih (štiri kilometre pred Železniki). Na vrhu bo poskrbljeno za domačo malico. Ker je pot kar strma, organizatorji priporočajo pohodne palice in dobro obutev.

Celje Tudi knežje mesto bo zasijalo v praznični razsvetljavi. V nedeljo, 5. decembra, bo ob 17. uri koncertni pevski zbor gimnazije Celje – Center odprl začetek veselega decembra, na svoj račun bodo pa prišli tudi najmlajši, saj jih bo obiskal Sv. Miklavž.

Kranj Kranj že žari v tisočerih lučeh, stari del mestnega središča bo pa tudi letos obiskal Miklavž. S svojim spremstvom bo na Glavni trg prispel 5. decembra ob 17. uri, poleg sprevoda bo pa od 16. do 19. ure potekal tudi Miklavžev sejem.

Odprtje smučarske sezone

Slovenijo je v preteklem tednu pošteno zasnežilo. Veliko smučarskih središč bo ta konec tedna pognalo žičnice in sprejelo prve smučarje in deskarje. Med njimi so Kranjska Gora, Krvavec, Rogla, Mariborsko Pohorje, Stari Vrh in Kope.

Ne spreglejte