Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 5. 2010,
14.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 21. 5. 2010, 14.00

3 leta, 8 mesecev

Opatija je idealen kraj za poletne počitnice in uživanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Opatija na Kvarnerju je najboljša izbira za poletne počitnice! Opatija leži v Kvarnerskem zalivu v severnem delu Jadranskega morja, le uro vožnje od Trsta.

Ponaša pa se s čudovito naravo, blagim sredozemskim podnebjem, parki, hoteli in avstroogrskimi vilami, sprehajališči ter peščenimi in kamnitimi plažami, ki že več kot 160 let privabljajo turiste iz vse Evrope. Skupina Milenij hoteli vam ponuja namestitev po dostopnih cenah (hotel Milenij, Grand hotel 4 opatijska cvijeta, hotel Agava). Hotel Milenij se nahaja v vili iz 19. stoltetja. Njegova posebnost je novi wellnes center, katerega zaščitni znak je nekdanja avstroogrska kraljica Sissy. Tukaj je še priljubljena kavarna v dunajskem stilu Wagner, ki ima prečudovito teraso in domače sladice s pogledom na morje.

Podnevi se lahko sprostite na prečudovitih prodnatih plažah, v skritih zalivih, na izletih z VIP ladjico na bližnje otoke. Lokalnih morskih in drugih okusov se lahko naužijete v odličnih restavracijah - Sv. Jakov in Argonauti, ki imata bogato izbiro ribjih specialitet.

Opatija je znana po svojem obalnem sprehajališču Lungo mare, ki je dolgo 12 km. Ob Lungo mare se nahaja Grand hotel 4 opatijska cvijeta. V tem hotelu si lahko izposodite palice za nordijsko hojo in se odpravite na sprehod po Lungo mare ali po gozdni sprehajalni poti Carmen Sylve, ki pelje skozi gozd le 5 minut hoda od Opatije.

Milenij hoteli so znani po svoji gastronomiji. Gosti so posebej navdušeni nad tradicionalniim hrvaškimi jedmi iz šestih hrvaških regij, ki se vsak večer predstavijo na večerji, enkrat ena, drugič druga. Milenij hoteli delajo tudi svojo lastno čokolado. Milenij Choco ima več kot 30 vrst različnih nadevov in je najbolj sladek spominek iz Opatije.

Letos bo v Opatiji veliko koncertov, ki se bodo zvrstili na kamnitem odru Letnega gledališča, pod zvezdami ali v Kastvu, srednejveškem mestecu, ki leži nad Opatijo. Večinoma bomo poslušali jazz, blues in evergreene. Julija pa se pripravlja veliki glasbeno scenski spektakel Kaisernacht, ki bo obudil duh 19. stoletja, ki prežema celo Opatijo.

Ne spreglejte