SiolNET. Trendi Potovanja
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Odlična ideja za izlet: razstava eksotičnih živali v Mozirskem gaju

Oglasno sporočilo

Poletje je v polnem razmahu in vsi se trudimo, da bi se dodobra naužili poletnih dni. Dan si lahko popestrite z zanimivim izletom v Mozirski gaj, ki bo vsej družini zagotovo ostal v lepem spominu. Še posebej, če park obiščete v dneh od 11. do 15. avgusta, ko si boste med cvetjem lahko napasli oči tudi na eksotičnih živalih.

Na Največjo razstavo eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, prihajajo čudoviti pantnerjevi kameleoni. Foto: Marina Benkovič
 | Foto: Na Največjo razstavo eksotičnih živali na prostem – 28. Bioexo, prihajajo čudoviti pantnerjevi kameleoni. Foto: Marina Benkovič

Mozirski gaj je cvetni park in muzej na prostem, znan po svojih ikoničnih vrtovih, dobri energiji in tradicionalnih razstavah. V park, ki se nahaja v Zgornji Savinjski dolini, tako tudi to poletje prihaja Največja razstava eksotičnih živali na prostem - 28. Bioexo. Letos bodo očarani tudi ljubitelji konjev, saj 15. avgusta pripravljajo še šov z lipicanci.

Razstava eksotičnih živali, katero organizirajo skupaj z Društvom ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo, bo potekala od 11. do 15. avgusta, od 9. do 19. ure. Izlet v Mozirski gaj bo tako takrat res nekaj posebnega in nepozabnega.

V Mozirski gaj prihajajo številne eksotične živali

Živali boste našli v petih šotorih, razporejenih po vsem Mozirskem gaju, največja šotora bosta letos namenjena kačam in kuščarjem.

V Mozirski gaj prihajajo pitoni, anakonda, argentinski tegu in letošnja novost - vodni varan. Tudi bradate agame, legvani in mnogi drugi kuščarji, kot na primer čudoviti pantnerjevi kameleoni. Ti prav vse obiskovalce očarajo s svojimi edinstvenimi živahnimi barvami.

Na razstavi v Mozirskem gaju vas bodo razveseljevali tudi posebni kotički z insekti, pajki in želvami. Pridejo poniji, ki jih bo mogoče jahati. V soboto in nedeljo, torej 13. in 14. avgusta, pa v park prvič pridejo celo Main coon mački.

Med razstavo zagotovo ne bo nikomur dolgčas

Med poletno razstavo v Mozirskem gaju ne bodo na ogled le živali in poletno cvetje, ampak se bo veliko tudi dogajalo.

Na voljo bodo kotički dotika, kjer se boste pod nadzorom predstavnikov Društva ljubiteljev eksotičnih živali Bioexo lahko dotaknili raznih živali. Pripravljajo tudi velik otroški kotiček.

Prav tako bodo v času razstave v Mozirskem gaju potekale posebne delavnice za premagovanje strahu pred živalmi, kot so kače in žuželke. Nanje se je potrebno predhodno prijaviti, vodijo jih člani društva Bioexo.

Na razstavi eksotičnih živali se bo v kotičkih dotika mogoče živali tudi dotakniti. Foto: Marina Benkovič
 | Foto: Na razstavi eksotičnih živali se bo v kotičkih dotika mogoče živali tudi dotakniti. Foto: Marina Benkovič

Odličen izlet tudi za ljubitelje konjev

Leta 2019, ko so v Mozirskem gaju, parku cvetja in muzeju na prostem, organizirali odlično obiskano poletno razstavo eksotičnih živali in cvetja, so bili obiskovalci še posebej navdušeni nad lipicanci. Ti so ob tej priložnosti prvič zavzeli cvetni park. Odločili so se, da jih v Mozirski gaj povabijo tudi letos.

Lipicanci bodo park cvetja obiskali na zadnji dan razstave, torej 15. avgusta. S konji se bodo predstavili jahači promocijske skupine na lipicanskih konjih. Prišlo bo kar 12 konjev, s 35 jahači vseh starosti.

Šov z lipicanci bo potekal dvakrat, obakrat torej na 15. avgust, ob 11. in 16. uri.

Ne zamudite šova z lipicanci. Potekal bo 15. avgusta, ob 11. in 16. uri. Foto: Promocijska skupina na lipicanskih konjih
 | Foto: Ne zamudite šova z lipicanci. Potekal bo 15. avgusta, ob 11. in 16. uri. Foto: Promocijska skupina na lipicanskih konjih

Poletni Mozirski gaj je odet v cvetje

Poleti je Mozirski gaj čudovito razcveten, saj so zasadili preko 120.000 sadik cvetja, zato bo razstava eksotičnih živali hkrati tudi razstava poletnega cvetja. Sprehodili se boste lahko med čudovitimi vrtovi ter uživali v lepoti in esencah različnih cvetlic. Okrasili so balkone in okna in ustvarili res atraktivne cvetlične grede.

V parku se nahajajo tudi druge zanimivosti. Lesene skulpture, narejene z motorno žago. Zgodovinski objekti, ki vas bodo ponesli v preteklost. Razgledni stolp, s katerega boste lahko uživali v čudovitih razgledih na park in celotno Zgornjo Savinjsko dolino. Reka Savinja in potočki, ki obdajajo park ter ga delajo še bolj zanimivega. Pa tudi številne druge lepote in skrivnosti.

Da bi se izognili čakanju v vrsti in tako izlet doživeli v še lepši luči, vam v Mozirskem gaju predlagajo, da vstopnice kupite na spletu. Sicer pa bodo te na voljo tudi na vhodu v park, kjer sprejemajo le gotovino.

Dogodek bo potekal v vsakem vremenu. Več o dogajanju in pravilih med razstavo si lahko preberete v članku na njihovi spletni strani. Dogajanje lahko spremljate tudi na njihovih družabnih omrežjih.

Mozirski gaj je v tem času zelo lepo razcveten, ikonični vrtovi in zgodovinski objekti pa vabijo v svoj objem vsak dan, od 9. do 19. ure. Foto: Maja Horvat
 | Foto: Mozirski gaj je v tem času zelo lepo razcveten, ikonični vrtovi in zgodovinski objekti pa vabijo v svoj objem vsak dan, od 9. do 19. ure. Foto: Maja Horvat

Mozirski gaj ostaja odprt tudi po razstavi

Mozirski gaj bo ostal odprt tudi po razstavi, vse do sredine oktobra.

Med čudovite vrtove, kot so dišeči zeliščni vrt, magična Začarana vas in čudoviti japonski vrt, vas tako vabijo prav vsak dan. Na prijeten izlet v naravo se lahko odpravite tudi med prazniki in vikendi. Odprti so od 9. do 19. ure.


Naročnik oglasne vsebine je EKOLOŠKO HORTIKULTURNO DRUŠTVO MOZIRSKI GAJ MOZIRJE

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin