Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 7. 2014,
9.11

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Laško pivo Pivo in cvetje festival izlet

Četrtek, 17. 7. 2014, 9.11

11 mesecev, 1 teden

Najbolj pivski festival v Sloveniji praznuje abrahama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Začel se je kot cvetlična razstava in zrasel v enega največjih poletnih festivalov pri nas - čas je za Pivo in cvetje v Laškem.

Zakaj tja? Mesto ob Savinji še zdaleč ni le pivovarsko, že dolgo vabi s pestro turistično, predvsem termalno ponudbo. Vrelce tople vode so Laščani poznali že od nekdaj, prvo kopališče pa so avstro-ogrski veljaki tam postavili sredi 19. stoletja. Zdraviliška tradicija se je tam ohranila vse do danes, ko kopalce priteguje sodobno zdraviliško-turistično središče.

V Laškem so zelo ponosni tudi na to, da so že leta 1889 ustanovili Olepševalno društvo Laško (danes turistično društvo), ki je od takrat skrbelo za urejen videz mesta in okolice ter ne nazadnje organiziralo razne prireditve – iz ene od njih, razstave cvetlic, se je rodilo Pivo in cvetje.

Zakaj zdaj? Letošnji festival Pivo in cvetje praznuje prav poseben jubilej – 50. rojstni dan. Začel se je že v četrtek in bo trajal vse do nedelje, organizatorji pa pravijo, da so za spoštljivo obletnico festivala pripravili izjemen glasbeni, kulturni in družabni dogodek.

Kaj se bo dogajalo? Med pestrim naborom glasbenih izvajalcev, ki bodo nastopali na več tradicionalnih prizoriščih, organizatorji izpostavljajo nastop rockerjev The Winery Dogs in legende funka Georgea Clintona, znane belgijske zasedbe Triggerfinger in številnih znanih slovenskih imen, kot so Elvis Jackson in Dan D, poskrbljeno pa bo tudi za ljubitelje narodno-zabavnih zvokov.

V okviru festivala se obetajo tudi bogat etnografski in hortikulturni program, povorke godb na pihala, "ohcet po stari šegi", prikaz življenja, kot so ga živeli naši predniki, cvetlične razstave, pa šport, otroški živžav in varstvo za otroke.

Podroben glasbeni in spremljevalni program najdete spletni strani prireditve.

Za koliko? Večina tradicionalnih odrov bo tudi letos na voljo povsem brezplačno. Obiskovalci festivala bodo potrebovali le vstopnico za prizorišče Zlatorog, ki je festival znotraj festivala. Cena dnevne vstopnice znaša 20 evrov, za ves čas festivala 50 evrov, v ceno obeh pa je všteto tudi kampiranje in povratni prevoz z vlakom.

Kako tja? V Laškem bo v času festivala veljal poseben prometni režim, kar pomeni, da bo staro mestno jedro ob določenih urah zaprto za ves promet, prav tako bodo zaprli državno in regionalno cesto.

Bo pa zato med festivalom na voljo večje število vlakov do Laškega, obiskovalci pa bodo lahko kupon na vstopnici zamenjali za brezplačno povratno vozovnico z vlakom s katerekoli slovenske železniške postaje.

Ne spreglejte